Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Bolečine zaustavile Jana Tratnika

Nesrečni slovenski kolesar je bil prisiljen končati nastop na letošnji dirki po Italiji.
Mark Cavendish se je takole veselil etapne zmage. FOTO: Luca Bettini/AFP
Mark Cavendish se je takole veselil etapne zmage. FOTO: Luca Bettini/AFP
M. Š., Š. R., STA
8. 5. 2022 | 12:03
8. 5. 2022 | 18:29
2:37

Kolesarska dirka po Italiji se je poslovila od Madžarske, v kateri so bile na sporedu uvodne tri etape. Tretjo od Kaposvarja do Blatonfüreda je odločil skupinski šprint, v katerem je bil najmočnejši Britanec Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl), ki je v tesnem boju ugnal Francoza Arnauda Demara in Kolumbijca Fernanda Gavirio.

Skupno vodstvo je zadržal Nizozemec Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), ima 11 sekund prednosti pred Britancem Simonom Yatesom. Cavendish se je na Giro vrnil po devetih letih, tokratni etapni uspeh pa je bil že njegov 16. na tej prestižni dirki. Skupno je bila to njegova jubilejna, 160. zmaga. V ponedeljek bo za kolesarje na dirki prost dan.

Tratnik je imel do Gira zelo dobro pomlad

Slovenski kolesar Jan Tratnik je na današnji tretji etapi od Kaposvarja do Blatonfüreda odstopil z dirke po Italiji. Kot so zapisali prireditelji Gira, je član moštva Bahrain-Victorious, ki je grdo padel na uvodni etapi, odstopil zaradi bolečin v roki, ki so bile premočne, da bi lahko nadaljeval.

Tratnik je prvi kolesar, ki je odstopil z letošnje dirke po Italiji. Pred tem je upal na ponovitev leta 2020, ko je na Giru slavil etapno zmago. Pred dvema letoma je bil najboljši v neposredni bližini slovenske meje v Benečiji v 16. etapi, zdaj pa je prvič na dosedanji športni poti odstopil s tritedenske dirke.

Jan Tratnik je moral končati nastop na letošnji dirki po Italiji. FOTO: Luca Bettini/AFP
Jan Tratnik je moral končati nastop na letošnji dirki po Italiji. FOTO: Luca Bettini/AFP

Pred Girom je imel 32-letni kolesar iz Idrije zelo dobro pomlad, v kateri je dosegel nekaj lepih uvrstitev, četudi ponavadi deluje v vlogi pomočnika. Tako je na dirki Milano-Sanremo zasedel deveto mesto, deveti je bil tudi v Belgiji na dirki Dwars door Vlaanderen, dvanajsti pa nato na največji belgijski klasiki po Flandriji in zatem še na največji nizozemski preizkušnji Amstel Gold.

Tratnik je bil sicer na Giru predviden za pomoč kapetanu Špancu Mikelu Landi, vendar je računal tudi na kakšen pobeg, zlasti v deloma slovenski 19. etapi od Marano Lagunareja do cilja v Castelmonteju oziroma tik ob slovenski meji pri svetišču Stara gora nad Čedadom (177 km).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine