Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Tadej Pogačar je štirikrat napadel in premagal Rogliča

Po dramatičnem zaključku je Tadej Pogačar dobil slovenski obračun s Primožem Rogličem v 3. etapi dirke po Baskiji.
Sep 30, 2019; Denver, CO, USA; Denver Nuggets forward Vlatko Cancar (31) during media day at the Pepsi Center. Mandatory Credit: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports - 13444847 [avtor:USA TODAY USPW]
Sep 30, 2019; Denver, CO, USA; Denver Nuggets forward Vlatko Cancar (31) during media day at the Pepsi Center. Mandatory Credit: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports - 13444847 [avtor:USA TODAY USPW]
7. 4. 2021 | 17:39
7. 4. 2021 | 18:23
2:24
Še ena dvojna slovenska zmaga na španskih cestah. Tokrat je bil najmočnejši in najhitrejši Tadej Pogačar. Primož Roglič ostaja v rumeni majici. Pogačar se je premaknil na drugo mesto v skupnem seštevku, zaostaja še 20 sekund. 
image_alt
Roglič si želi dirke in ne dvobojev s Pogačarjem

Današnja, tretja etapa je bila dolga 167 kilometrov. Potekala je od Amurria do Ermualde. Prvi gorski cilj, tretje kategorije je bil že v uvodnih kilometrih, kot nalašč za organizacijo pobega skupinice kolesarjev. In vendar se to ni zgodilo, nikomur ni uspel pobeg. Predvsem španski kolesarji niso obupali. Nadaljevali so z napadi. 



Mikkel Honoré (Deceuninck), Theo Delacroix (Interlarché), Larry Warbasse (AG2R), Oier Lazkano (Caja Rural), Daniel Navarro (Burgos), Gotzon Martin (Euskaltel) in Felix Gall (DSM) so kolesarji, ki so večino etape bežali pred pelotonom. Njihova najvišja prednost je bila že sedem minut. Glavnina jih je ujela šele 15 kilometrov pred ciljem. Tik pred zaključnim, najtežjim delom etape je sledil še en leteči cilj in potem takoj vzpon druge kategorije. Predzadnji kategorizirani klanec je bil samo tipanje počutja konkurentov za zmago. Nihče ni napadel na tem trikilometrskem klancu druge kategorije. 
Po spustu je sledil še finiš na zadnji današnji klanec prve kategorije. Zaključni klanec je bil dolg 3,1 kilometra, s povprečnim 11-odstotnim naklonom. 

Pogačar je napadel 2,6 kilometra pred vrhom, Carapaz in Roglič sta mu sledila. Carapaz je napadel na najstrmejšem odseku,  20-odstotnem klancu in potem še enkrat Pogačar. Roglič je sledil brez težav. Pogačar je napadel še tretjič in spet je imel Rogliča na zadnjem kolesu. V samem finišu je Pogi napadel še četrtič in premagal Rogliča za etapno zmago. 
Primož Roglič ostaja v rumeni majici. FOTO: Facebook/Jumbo Visma
Primož Roglič ostaja v rumeni majici. FOTO: Facebook/Jumbo Visma

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine