Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Rogliču se nasmiha končna zmaga na kriteriju Dauphiné

Slovenski kolesarski šampion se je na današnji etapi izkazal z drugim mestom, po katerem je oblekel rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi.
Primož Roglič si je na današnji etapi prikolesaril drugo mesto. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Primož Roglič si je na današnji etapi prikolesaril drugo mesto. FOTO: Marco Bertorello/AFP
11. 6. 2022 | 17:30
11. 6. 2022 | 19:22
1:33

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je odlično odrezal na sedmi etapi kriterija Dauphiné. Na gorski preizkušnji od Saint-Chaffreyja do Vaujanyja (135 km), med katero se je karavana povzpela tudi Col du Galibier (2642 m) in Col de la Croix de Fer (2067 m), je osvojil drugo mesto, s katerim je prevzel tudi vodstvo v skupni razvrstitvi.

Olimpijski prvak v vožnji na čas iz Tokia 2021 je zaostal le za Špancem Carlosom Verono (Movistar), od katerega ga je v cilju ločilo trinajst sekund. Tretje mesto si je na današnji etapi prikolesaril Rogličev moštveni sotekmovalec, Danec Jonas Vingegaard (+ 0:25).

»Carlos je bil tokrat izjemno močan, zato si je zaslužil zmago. Mi tokrat nismo lovili etapnega prvega mesta, sam pa sem nekako iskal želene občutke. Počutil sem se res dobro, zato sem lahko na koncu napadel. Zelo sem vesel. Na to dirko sem prišel skoraj naravnost s pripravljalnega tabora. Iz nastopa v nastop napredujem in počasi se mi vrača moč v noge,« je izjavil Roglič, potem ko je oblekel rumeno majico skupno vodilnega kolesarja na dirki.

Carlos Verona se je takole veselil današnje zmage. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Carlos Verona se je takole veselil današnje zmage. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Slovenski šampion je tako na najboljši poti do končne zmage na tem francoskem kriteriju, saj ima pred jutrišnjo zadnjo (gorsko) etapo, ki se bo začela v Saint-Alban-Leyssu in končala na Plateau de Solaisonu (137,5 km), v skupnem seštevku že zajetnih 44 sekund naskoka pred Vingegaardom. Na tretjem mestu je Avstralec Ben O'connor (AG2R Citroen Team), ki za vodilnim Rogličem zaostaja že za minuto in 24 sekund.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine