Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Pogačar še povečal vodstvo

V kronometru je zasedel peto mesto, skupno ima zdaj 31 sekund naskoka pred prvim zasledovalcem.
Tadej Pogačar je na dobri poti do končne zmage. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Tadej Pogačar je na dobri poti do končne zmage. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
22. 2. 2019 | 18:29
22. 2. 2019 | 18:36
1:24
Lagoa – Slovenski kolesar Tadej Pogačar še naprej navdušuje na dirki po Algarveju na Portugalskem. Z zmago v drugi etapi je prevzel skupno vodstvo, v nasprotju s pričakovanji pa je svojo prednost z izvrstnim kronometrom v tretji etapi včeraj še povečal.
 
Pogačar je vožnjo na čas končal na petem mestu, za najhitrejšim Stefanom Küngom je zaostal le za 17 sekund. Po včerajšnji zmagi ni bil povsem prepričan, kako dobro se bo odrezal v kronometru, a je obljubil, da rumene majice ne bo izpustil brez boja. Že po prvih vmesnih časih je bilo jasno, da je dobro na poti, v zadnjem delu pa je še pospešil in se prebil do petega mesta, ki je bilo nepričakovano.
 
Njegovi konkurenti za visoko mesto, morda tudi zmago v skupnem seštevku, so se odrezali po pričakovanjih, Enric Mas in Wout Poels sta bila hitra, a nista bila kos vožnji Pogačarja. Mas tako že zdaj zaostaja za 31 sekund, do konca dirke pa sta še dve razgibani etapi, predvsem nedeljska s ciljnim vzponom Malhao bi lahko premešala vrstni red v skupnem seštevku.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine