Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Kolesarstvo

Tadej Pogačar med zadnjimi romantiki na Škotskem

Slovenci si bomo prvo super kolesarsko prvenstvo zapomnili po bronu svetovne številke ena. Na vrsti Vuelta z Rogliče, Vingegaardom in Evenepoelom.
Tadej Pogačar je z bronom na cestni dirki profesionalcev ponovil uspeh Andreja Hauptmana iz Lizbone 2001. FOTO: Maja Smiejkowska/Reuters
Tadej Pogačar je z bronom na cestni dirki profesionalcev ponovil uspeh Andreja Hauptmana iz Lizbone 2001. FOTO: Maja Smiejkowska/Reuters
13. 8. 2023 | 19:10
16. 8. 2023 | 09:35
4:48

Z zmagoslavjem Belgijke Lotte Kopecky na cestni dirki profesionalk – Eugenia Bujak jo je končala na 54. mestu, Urša Pintar in Urša Žigart pa sta odstopili – se je končalo prvo super svetovno prvenstvo, ki je združevalo 13 kolesarskih disciplin. Slovenci si ga bomo zapomnili po bronu Tadeja Pogačarja na cestni dirki profesionalcev, s katerim je ponovil uspeh Andreja Hauptmana iz Lizbone 2001.

»Pogačarjeva kolajna je bila ena od redkih svetlih točk v slovenski ekspediciji, na cestnih dirkah vse ostalo ni bilo doraslo ravni tekmovanja, zdi se mi, da se niso dovolj pripravili na traso, ki jih je čakala na Škotskem,« je nekdanji slovenski profesionalec Primož Čerin opozoril na to, da je bila ob Pogijevem 3. mestu v izjemni bitki z Mathieujem van der Poelom, Woutom van Aertom in Madsom Pedersenom edina vidnejša slovenska uvrstitev na cestnih dirkah 9. mesto mladinca Žaka Eržena.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine