Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Kralj dveh morij vodilni v svetovni seriji

Primož Roglič je po zmagi na dirki Tirreno-Adriatico prevzel vodstvo v seštevku dirk svetovne serije.
Primož Roglič se je tako veselil zmage na dirki v Združenih arabskih emiratih. FOTO: AFP
Primož Roglič se je tako veselil zmage na dirki v Združenih arabskih emiratih. FOTO: AFP
P. Z., STA
20. 3. 2019 | 15:19
20. 3. 2019 | 15:44
2:18
Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič (Jumbo-Visma) je po zmagi na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja prevzel vodstvo v seštevku dirk svetovne serije, po dveh odmevnih zmagah na začetku nove sezone pa je na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI) pridobil osem mest in je zdaj tretji.

Pred Rogličem ostajata le svetovni prvak Španec Alejandro Valverde (Movistar) in Francoz Julian Alaphilippe (Quick Step). Zadnji ima letos v svetovni seriji največ posamičnih zmag, in sicer šest. Roglič ima tri, ki pa so seveda več vredne od Francozovih, zato tudi vodi v seštevku. Ima 932 točk, drugi je zmagovalec dirke Down Under, Južnoafričan Daryl Impey, ki ima 795 točk. Drugi najboljši Slovenec je Jan Polanc na 57. mestu, Tadej Pogačar pa je 68.

Po skupnih zmagah na dirkah svetovne serije po Združenih arabskih emirati in od Tirenskega do Jadranskega morja, za katere je dobil 300 in 500 točk, ima Roglič na lestvici UCI zdaj 3166 točk. Valverde je v vodstvu s 3896 točkami, Alaphilippe jih ima 3289.

Slovenski kolesar je med najboljšo deseterico na prvi lestvici UCI nove sezone v primerjavi s stanjem na koncu lanskega leta pridobil največ mest. Alaphilippe je napredoval za tri mesta, Nizozemec Tom Dumoulin (Sunweb) pa je pridobil štiri mesta in je zdaj četrti.

Od Slovencev je med najboljših sto kolesarjev na svetu še Matej Mohorič (Bahrain Merida) na 52. mestu, novinec med poklicnimi kolesarji Tadej Pogačar (UEA-Team Emirates) je na 73. mestu, Jan Tratnik (Bahrain Merida) pa je 94.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine