Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Dramaturg Roglič je padel in izgubil rdečo majico

Primož Roglič je spet brez rdeče majice. Norvežan Eiking je prvi v skupnem seštevku, Roglič tretji.
Roglič se je spet poslovil od rdeče majice. FOTO: Jorge Guerrero Afp
Roglič se je spet poslovil od rdeče majice. FOTO: Jorge Guerrero Afp
24. 8. 2021 | 11:22
24. 8. 2021 | 17:37
12:30
Nikoli več ne bomo vnaprej napovedovali kaj se bo zgodilo v etapi, ker če ne drug, Roglič, vedno vse obrne na glavo. Kakšno dramo, ne, grozljivko nam je danes spet prikazal Roglič! 

Brez besed smo ostali. Na prvi pogled že rešena etapa, sicer slabo za Rogliča, ker je ostal brez majice, ampak potem je še padel. Padel je potem, ko je v ozadju, ko je glavnina z njim vred zaostajala 13 minut, skočil, da bi se otresel tekmecev za skupni seštevek. Kazalo mu je odlično, na gorskem cilju je imel že 20 sekund prednosti pred najbližjimi tekmeci v skupnem seštevku, potem je sledil spust, na ovinku mu je zdrsnilo najprej zadnje in potem še prvo kolo. Padel je, hitro se je pobral, namestil verigo nazaj in krenil naprej. 

V ospredju pa se je bila bitka za zmago v 10. etapi. Michael Storer je že drugič na tej Vuelti slavil v etapi, majico pa je presenetljivo prevzel Odd Christian Eiking (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux). 
 

Skupni seštevek po 10. etapi:


1. Odd Christian Eiking (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux)
2. Guillaume Martin (Cofidis), +58'
3. Primož Roglič (Jumbo-Visma), +2:17'
4. Enric Mas (Movistar Team), +2:45
5. Miguel Angel Lopez (Movistar Team), +3:38


***
Spremljali smo v živo


17:19
Roglič
je v cilju. Hvala bogu, da se je končala tale etapa. Tale Primož nas vseskozi drži napete kot strune ... pa še dva tedna dirkanja je! No, vsaj nekaj sekund je pridobil proti Bernalu in Yatesu. 

17:16
Joj,joj, kakšna dramatika spet na Vuelti!? Roglič je grdo padel, vendar nadaljuje. Bernal ga lovi, vendar ga ne more ujeti. Upajmo, da Rogliča ne boli preveč. Videti je v redu, vendar počakajmo, da se rane ohladijo ...

17:14
Bernal
zaostaja pol minute za Rogličem, Yates tudi. Še 4 km do cilja.

17:13
Upajmo, da poškodba ne bo prehuda. Vendar Bernal še ni priključil. Vsaj to ...

17:10
Roglič
drži tekmece, ni videti, da bi ga hudo bolelo. Poškodaovan je na desni strani telesa ...

17:08
Storer
je zmagovalec 10. etape! Kaj je z Rogličem? Zakaj je moral toliko tvegati? Kateri trener mu je ukazal napasti??

17:05
Ne, ne, ne, Roglič je na tleh! Dokaj hitro se je pobral, ujeli so ga, grdo je padel, desni kolk je poškodovan, ritnica tudi ...ah, ah ....

17:04
Roglič tvega, veliko tvega za nekaj sekund. Na vrhu je imel 15 sekund prednosti pred Masom, Lopezom in Haigom. V cilju bo imel zagotovo pol minute. Roglič je padel!!
17:02
Roglič
je pravkar prečkal gorski cilj. Kakšna je njegova prednost?

17:01
Lopez, Mas, Haig
, lovijo Rogliča, Bernal pa ne more!

16:58
Bernal
ima ogrmne težave, Roglič pa leti! To je načrtoval Roglič.

16:55
Da, da, gledamo dirko na dirki. Ubežniki spredaj vedo, da so že slekli Rogliča, ki pa zadaj obračunava s tekmeci, ki so mu nevarni v skupnem seštevku. Roglič veda bo zadnji teden peklenski in da potrebuje vsako sekundo. Kaže, da je začel razmišljati kot Pogačar ...

16:53
Storer je še vedno sam spredaj. Roglič napada! Roglič napada, čeprav je 13 minut zadaj!

16:49
Ubežniki so razsuti po celem klancu. Da, dirka se lomi. Tudi glavnina, ki je 13 minut zadaj razpada. Še 17 km do cilja.

16:45
Ne vemo kaj se je zgodilo Landi, da je odpadel iz glavnine. Kaže, da le ni v taki formi, kot so pravili pred začetkom Vuelte. Roglič za ubežniki zaostaja 12:55.

16:42
Storer
gre solo. Landa je že minuto za glavnino. 

16:39
Oliveira in Elissonde bežita sama ...

16:37
Med ubežniki se bije prava bitka, v glavnini pa vsi ležerno komaj čakajo ciljno črto. Glavnina zaostaja 13:27, 21 km pred ciljem, 5 km pred vrhom klanca.

16:35
Roglič
bo zagotovo danes ob rdečo majico. Ubežniki imajo že 13 minut prednosti. Mogoče se bodo jumbovci podvizali čez 9-kilometrski klanec in bodo tako zmanjšali zaostanek, ampak dvomimo ...

16:32
Kolesarji so na edinem današnjem klancu. Seveda ubežniki, glavnina bo čez 13 minut. Glede na to, da je gorski cilj le 16 kilometrov pred ciljem, lahko pričakujemo, da se bo današnja etapa odločila ravno na Puerto de Almáchar, ki je dolg 9 kilometrov, razdeljen je na dva dela, najbolj strm odsek je 10-odstoten.

16:30
Če četverici uspe potem bo Herrada najbolj nevaren za današnjo zmago. Glede na trase prihajajočih etap bo Roglič v rdečem najbrž šele po 14 etapi.

16:25
Štirje kolesarji bežijo ubežnikom: Floris de Tier, Alex Aranburu, Jesus Herrada in Matteo Trentin.
Rezultati edinega današnjega letečega cilja:
1. Matteo Trentin (UAE Team Emirates), 20 točk
2. Rui Oliveira (UAE Team Emirates), 17 
3. Thymen Arensman (Team DSM), 15 
4. Andrea Bagioli (Deceuninck-Quick Step), 13
5. Lawson Craddock (EF Education Nippo), 10 

16:20
Ubežniki obračunavajo med seboj. Trentin je še najbolj napadalen. Trenutna prednost 30 km pred ciljem je 12:40.

16:15
Med ubežniki je preveč dobrih kolesarjev, da bi se jumbovci spustili v lov. Ne bi bilo smiselno, samo izčrpali bi se ...

16:10
40 km pred ciljem ima 31 ubežnikov že 12 minut prednosti: Bouchard, Calmejane, Champoussin, Arensman, Storer, Tusveld, Cort, Craddock, Keukeleire, Van Baarle, Narvaez, Vansevenant, Bagioli, Aranburu, Sanchez, Benedetti, Schachmann, Oliveira, Trentin, Martin, Jesus Herrada, Howson, Schultz, Lastra, Amezqueta, Elissonde, Vermeersch, Le Gac, De Tier, Eiking, Azparren.

16:05
Roglič je na virtualnem 3. mestu trenutno. Odd Christian Eiking je prvi, Guillaume Martin pa drugi.

16:00
Ubežniki imajo že 11 minut prednosti!

15:55
Prednost ubežnikov je že 10 minut in virtualno je Roglič že brez rdeče majice.

15:51
Ubežniki imajo že 9 minut prednosti!

15:44
Do cilja je 60 kilometrov. Ubežniki so se začeli spogledavati, kaže, da se bo obračun kmalu začel. Jumbovci vlečejo glavnino, ki zaostaja že 8 minut.

15:40
Povprečna hitrost na današnji etapi je 46 km/h! Še vedno je na cesti 31 ubežnikov in še vedno povečujejo prednost pred glavnino, trenutno je že 8:19. Vendar Rogličeva rdeča majica ni v nevarnosti.

15:35
Primož Roglič bo branil rdečo majico. Po tem, kar smo videli v 9. etapi, mu to sploh ne bo težko. Že v drugem tednu dirke po Španiji je jasno, da ga ni tekmeca, ki bi bil zmožen v odprtem boju Rogliču sleči majico vodilnega. Potrebna bo zvita taktika moštev, kot so Ineos, Astana in Movistar, če bodo hoteli ogroziti Roglo in njegovo vodstvo oz. prevlado na dirki.
Tudi Jan Polanc se bo še naprej boril za ponoven vstop med vodečo deseterico v skupnem seštevku. Jan Tratnik in Luka Mezgec pa bosta še naprej senci svojih liderjev v moštvu.

15:30


15:25
Prednost ubežnikov bliskovito raste. Zdaj znaša 7 minut.

15:20
Glede na to, da je gorski cilj le 16 kilometrov pred ciljem, lahko pričakujemo, da se bo današnja etapa odločila ravno na Puerto de Almáchar, ki je dolg 9 kilometrov, razdeljen je na dva dela, najbolj strm odsek je 10-odstoten. Etapa pisana na kožo Michaelu Matthewsu, varovancu Luke Mezgece, oba se že celo dirko trudita doseči zmago. Matthews je prav gotovo najboljši klančar med sprinterji, zato gre pričakovati, da bo edini preživel zadnji klanec in bo potem imel lažje delo z drugimi, ostalimi tekmeci.

15:15
Da, spet bomo gledali dirko na dirki, ampak tega smo že vajeni na tritedenskih dirkah. Med ubežniki je veliko dobrih kolesarjev, ki se ne bodo pustili ujeti. 

15:10
31 kolesarjev beži pred Rogličem in glavnino, vendar nobeden ni nevaren za skupni seštevek. Razen, če bodo nabrali več kot 10 minut prednosti, zdaj imajo 5:39, 80 km pred ciljem.

15:05
Ubežniki so:
AG2R-Citroen: Bouchard, Calmejane, Champoussin
Alpecin-Fenix: De Tier
Astana-Premier Tech: Aranburu, LL Sanchez
Bora-Hansgrohe: Benedetti, Schachmann
Caja Rural-Seguros RGA: Lastra, Amezqueta
Cofidis: Martin, Jesus Herrada
Deceuninck-Quick Step: Vansevenant
Euskaltel-Euskadi: Azparren
EF Nippo: Camargo, Craddock, Keukeleire
Groupama-FDJ: Le Gac
Ineos Grenadiers: Van Baarle, Narvaez
Intermarché-Wanty-Gobert: Eiking
Lotto Soudal: Vermeersch
BikeExchange: Howson, Schultz
Team DSM: Arensmann, Storer, Tusveld
Trek-Segafredo: Kenny Elissonde
UAE Team Emirates: Oliveira, Trentin

15:00
Deseta etapa že poteka, do cilja je 90 km. Ubežniki imajo 5 minut prednosti. Deseta etapa dirke po Španiji je rezervirana za ubežnike in sprinterje. Ravninska etapa dolga 189 kilometrov od Roquetas de Mara do Rincona de la Victorie ima en leteči in en gorski cilj 2. kategorije.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine