Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Zmagoslavje Luke Božiča na Kitajskem

Vrhunski slovenski kanuist je najbolje med vsemi opravil s kratkim slalomom za tako imenovani super pokal ICF v Aziji.
Luka Božič je najhitreje preveslal kratki slalom na Kitajskem. FOTO: Blaž Samec/Delo
Luka Božič je najhitreje preveslal kratki slalom na Kitajskem. FOTO: Blaž Samec/Delo
12. 10. 2024 | 23:57
12. 10. 2024 | 23:57
2:34

Na tako imenovanem super pokalu ICF v kajakaštvu na divjih vodah na Kitajskem je drugi dan zablestel slovenski kanuist Luka Božič, ki se je v kratkem slalomu veselil zmage. Njegov podvig sta dopolnila Eva Alina Hočevar in Peter Kauzer, ki sta zasedla nehvaležni četrti mesti.

Božič je – kot so sporočili s Kajakaške zveze Slovenije (KZS) – najbolje med vsemi opravil s polovico krajšo progo kot običajno. V cilj je priveslal brez dotikov in s časom 50,58 sekunde. Najbolj se mu je približal francoski olimpijski prvak Nicolas Gestin, ki je imel en dotik, za Luko pa je zaostal za 14 stotink. Tretje mesto je osvojil Britanec Adam Burgess. Na štartu kanuistov je bil tudi Benjamin Savšek, ki pa je obtičal v kvalifikacijah; preizkušnjo ke končal na 16. mestu.

Peter Kauzer in Eva Alina Hočevar tik pod odrom

Tik pod zmagovalnim odrom je obstal kajakaš Peter Kauzer, ki je bil v kvalifikacijah drugi. V finalu se mu je (bronasta) kolajna izmuznila za sekundo. Od češkega zmagovalca Vita Prindiša ga je ločilo 1,53 sekunde. Drugo mesto je osvojil Francoz Titouan Castryck, ki je zaostal za 13 stotink, tretji pa je bil Prindišev rojak Jakub Krejči.

image_alt
Do sebe sva tako stroga, da to ni treba biti še očetu

Na četrtem mestu je med kanuistkami pristala tudi Eva Alina Hočevar. Za francosko zmagovalko Marjorie Delassus je zaostala za dve sekundi in desetinko. Na drugo stopnico se je zavihtela Monica Doria Vilarrubla iz Andore, na tretjo pa Britanka Kimberley Woods.

Hočevarjeva je nastopila tudi v kajaku, se s sedmim dosežkom kvalifikacij prebila v finale, v katerem je – tako kot na olimpijskih igrah v Parizu – zasedla deveto mesto. Že po prvem delu pa se je tokrat od tekmovanja poslovila Eva Terčelj, ki je 13. mestom le za eno mesto zgrešila finale. Zmago si je priveslala Francozinja Camille Prigent, druga je bila Nizozemka Martina Wegman, tretja pa Poljakinja Klaudia Zwolinska.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine