Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Na uvodni tekmi na Kitajskem se je med Slovenci najbolje odrezala Eva Alina

Hočevarjeva si je na prvi od treh preizkušenj v sklopu tako imenovanega super pokala ICF v slalomu na divjih vodah priveslala sedmo mesto.
Eva Alina Hočevar je na uvodni tekmi na Kitajskem poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev. FOTO: Leon Vidic/Delo
Eva Alina Hočevar je na uvodni tekmi na Kitajskem poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev. FOTO: Leon Vidic/Delo
12. 10. 2024 | 07:58
12. 10. 2024 | 08:12
2:40
Slalomisti na divjih vodah so se na Kitajskem – kot so sporočili s Kajakaške zveze Slovenije – pomerili na prvi od treh preizkušenj v sklopu tako imenovanega super pokala ICF, v katerem tekmujejo kajakaši in kanuisti s posebnim povabilom prirediteljev. Uvodni tekmovalni dan so se v finale prebili štirje slovenski reprezentati, med katerimi se je na brzicah v Hangdžovu s sedmim mestom najbolje odrezala Eva Alina Hočevar
Z enim dotikom je 22-letna Ljubljančanka za češko zmagovalko Gabrielo Satkovo zaostala za 6,79 sekunde. Drugo mesto je med kanuistkami osvojila Britanka Mallory Franklin, tretja pa je bila Italijanka Marta Bertoncelli.

V konkurenci kajakašic je Eva Terčelj pristala na osmem mestu. V kvalifikacijah je imela še tretji dosežek, hitrejši od nje sta bili zgolj Francozinja Camille Prigent in Italijanka Stefanie Horn. V finalu pa je 32-letna Ljubljančanka zbrala dva dotika, štri kazenske sekunde pa so jo oddaljile od odra za najboljše. Zmago je slavila Francozinja Camille Prigent, ki je bila najboljša že v kvalifikacijah, druga je bila Poljakinja Klaudia Zwolinska, francosko slavje pa je s tretjim mestom dopolnila Emma Vuitton.

Benjamin Savšek je tekmo končal na devetem mestu. FOTO: Yara Nardi/Reuters
Benjamin Savšek je tekmo končal na devetem mestu. FOTO: Yara Nardi/Reuters

Peter Kauzer v kvalifikacijah še tretji

Med kanuisti se je Benjamin Savšek priveslal deveto mesto. Na tem položaju je bil že tudi v kvalifikacijah. Naš drugi predstavnik v tej konkurenci Luka Božič je s 13. kvalifikacijskim dosežkom za eno mesto zgrešil finale. Zmage se je veselil Britanec Ryan Westley, drugo mesto je osvojil olimpijski prvak, Francoz Nicolas Gestin, tretji pa je bil Čeh Vaclav Chaloupka.

V konkurenci kajakašev je bil Peter Kauzer v kvalifikacijah še tretji, v finalu pa ga je večja napaka stala odmevnejše uvrstitve. Na koncu se je moral sprijazniti z enajstim mestom. Zmagal je olimpijski prvak, Italijan Giovanni De Gennaro, drugi je bil Francoz Titouan Castryck, tretji pa Avstrijec Felix Oschmautz

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine