Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Eva Terčelj znova na zmagovalnem odru, Žiga Lin Hočevar za las ob stopničke

Vrhunska slovenska kajakašica se je na zadnji letošnji tekmi za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah izkazala z drugim mestom.
Eva Terčelj (levo) je tokrat zaostala le za špansko zmagovalko Maialen Chourraut. FOTO: Damiano Benedetto/ICF
Eva Terčelj (levo) je tokrat zaostala le za špansko zmagovalko Maialen Chourraut. FOTO: Damiano Benedetto/ICF
20. 9. 2024 | 17:36
20. 9. 2024 | 22:41
3:07

Vrhunska slovenska kajakašica Eva Terčelj se veseli nove uvrstitve na zmagovalni oder. Na zadnji letošnji tekmi za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu se je izkazala z drugim mestom.

Izkušena Ljubljančanka, ki je prejšnji teden v Ivrei osvojila tretje mesto, je z enim dotikom zahtevno progo preveslala v času 102,67 sekunde. Izvrsten nastop ji je uspel zlasti v spodnjem delu. Zaostala je le za špansko zmagovalko Maialen Chourraut, ki je bila hitrejša za 2,37 sekunde. Prav tako kot Terčeljeva je prejela dve kazenski sekundi. 

Tretja je bila Američanka Evy Leibfarth (102,69), ki je na nehvaležno četrto mesto potisnila nemško skupno zmagovalko Ricardo Funk (102,92). Na petem mestu je pristala avstralska olimpijska prvakinja Jessica Fox (103,07).

»Ves teden je bil naporen, saj nisem bila najbolj zdrava. Poleg tega je bila še proga je zelo zahtevna tako telesno in tehnično. Čoln se je stalno ustavljal, neprestano si moral poganjati. Verjetno smo vsi tekmovalci ob prihodu v cilj rekli, da je bilo zelo naporno. Vesela sem, da sem stopnjevala svoje nastope. Zelo sem zadovoljna,« je bila nasmejana Terčeljeva, ki je v končni razvrstitvi kajaka zasedla četrto mesto.

»Vsako tekmo mi je šlo bolje. Če pogledam rezultate zadnjih svetovnih pokalov, sem bila četrta, tretja in druga, škoda, da je že konec,« je še dejala 32-letna Ljubljančanka.

Eva Terčelj se je veselila novih stopničk. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Eva Terčelj se je veselila novih stopničk. FOTO: Molly Darlington/Reuters

Žiga Lin Hočevar le za 0,14 sekunde zgrešil kolajno

Na moški kajakaški preizkušnji je z dosežkom 87,47 sekunde zmago slavil Čeh Jiri Prskavec. Z zaostankom 1,33 sekunde je drugo mesto osvojil Brazilec Mathieu Desnos, tretji pa je bil Italijan Giovanni De Gennaro (+ 1,38).

Od obeh slovenskih finalistov se je tokrat bolje odrezal komaj 17-letni Žiga Lin Hočevar (+ 1,52), ki je zasedel nehvaležno četrto mesto. Po prihodu v cilj se je držal za glavo, dobro vedoč, da bi brez dotika zmagal. Peter Kauzer (+ 3,43) je tokrat pristal na sedmem mestu.

V končni razvrstitvi je osvojil tretje mesto za francoskim skupnim zmagovalcem Anatolom Delassusom in De Gennarom. Hočevar je končal na petem mestu.

V polfinalu so tokrat obstali Eva Alina Hočevar (16.), Ajda Novak (26.) in Lan Tominc (20.).

 

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine