Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Z natrganim bicepsom ne gre, Tina Šutej odpovedala nastop na EP

Tina Šutej je v skoku s palico sodila v krog favoritinj za odličja, a po smoli na zadnjem treningu, ko si je poškodovala biceps, v Rimu ne bo nastopila.
Razočaranje Tine Šutej je bilo veliko. FOTO: Peter Kastelic/AZS
Razočaranje Tine Šutej je bilo veliko. FOTO: Peter Kastelic/AZS
8. 6. 2024 | 11:30
8. 6. 2024 | 12:32
2:26

Po velikem petkovem zmagoslavju v slovenskem taboru, zanj je bil zaslužen Kristjan Čeh, je v soboto sledilo še prvo razočaranje prvenstva. Ki pa ni bilo povsem nepričakovano. Tina Šutej je imela na zadnjem treningu pred EP smolo, natrgala si je biceps, a vseeno dopotovala v Rim in skušala nastopiti.

Poškodovana roka Tine Šutej. Hematom je skorajda že izginil, natrgana mišica pa ostaja. Foto N. Gr.
Poškodovana roka Tine Šutej. Hematom je skorajda že izginil, natrgana mišica pa ostaja. Foto N. Gr.
Na ogrevalnih skokih na olimpijskem štadionu smo Šutejevo še spremljali, nato je padla odločitev, da se še pred prvim uradnim skokom poslovi od tekmovanja. »Mišica enostavno ne deluje, bolečina niti ni tako huda, vajena sem še hujših zaradi tetive, a se roka ni odzivala prav. Diagnoza je bila natrgan biceps, zdravniki so mi zagotovili, da bom na EP lahko skakala, zato sem se odločila poskusiti. A mi je bilo hitro jasno, da ne bo šlo, zato sem se odločila, da ne nastopim,« je povedala slovenska skakalka s palico.

V ponedeljek torej ne bo med kandidatkami za odličja, saj bi se lahko pripetila hujša nesreča. »Pri skoku s palico so roke in trup zelo pomembni, poškodovana roka je ključna, saj z njo odrivam palico in lahko bi se pripetila še kakšna nesreča, saj se mišica ni odzivala, kot bi se morala. Glava zdaj malo trpi,« je bila razočarana 35-letnica. 

Hitro se bo potrebno osredotočiti na Pariz, do olimpijskih iger sta manj kot dva meseca. »Upam, da bo mišica do konca junija zaceljena in bom nato začela normalno skakati, tako bi imela dovolj časa, da se dobro pripravim za OI. Treniram lahko tudi prej, a ne smem obremenjevati roke. Bomo videli, upam na najboljše,« je zaključila slovenska reprezentantka, ki je ostala brez nastopa v Rimu.

Preberite še: Z zlatom okrog vratu je Čeh zaprl usta kritikom, zdaj je na vrsti Pariz

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine