Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Zlata Janja na rdeči preprogi

Slovenci se bodo krčevito borili za osmino finala nogometne lige prvakov, zadnjič v konferenčni ligi na zelenico tudi Mura. Na Luko Dončića čaka stari znanec.
Slovenska junakinja olimpijskih iger je glavna zvezda filma poleg Angležinje Shaune Coxsey, Japonke Miho Nonaka in Američanke Brooke Raboutou. FOTO: Thewallthefilm.com
Slovenska junakinja olimpijskih iger je glavna zvezda filma poleg Angležinje Shaune Coxsey, Japonke Miho Nonaka in Američanke Brooke Raboutou. FOTO: Thewallthefilm.com
6. 12. 2021 | 05:00
6. 12. 2021 | 06:39
4:04

Zasedanje izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja v Lozani, ki se začenja v torek, bo že od samega začetka povsem v senci kronskega dragulja organizacije iz bližnjega Nyona.

Uefina liga prvakov se od leta 2021 poslavlja z odločilnimi tekmami v boju za osmino finala. Jan Oblak bo z Atleticom gostoval v Portu, kjer pa jutri morda niti zmaga ne bo dovolj. Samir Handanović se prvič v karieri podaja na štadionu Santiago Bernabeu, Inter in Real Madrid odločata zgolj še o prvem mestu. Torek bo tudi rokometno obarvan, v evropski ligi bo Velenje obiskal Sävehof, slovenske rokometašice pa čaka zaključni dvoboj skupinskega dela svetovnega prvenstva z Angolo. V hokejski ligi ICEHL bo vodilna SŽ Olimpija zvečer igrala v Celovcu. Že zgodaj zjutraj bo gostovanje v Vancouvru v ligi NHL končal Anže Kopitar, kapetan moštva Los Angeles Kings.

V sredo se bodo pomerili nogometaši Celja in Olimpije, ki bodo odigrali preloženo tekmo 18. kola 1. SNL. Vozovnico za osmino finala lige prvakov bosta z Atalanto oziroma Salzburgom lovila še Josip Iličić in Benjamin Šeško. Sreda prinaša začetek drugega dela ženskega svetovnega prvenstva v rokometu, držimo pesti, da tudi s Slovenkami v glavni vlogi. Za ljubitelje košarke bo to naporen dan: ob 1.30 bo Luko Dončića z Dallasom v ligi NBA čakal zvezdniški Brooklyn, ob 20.00 pa bo Cedevita Olimpija v evropskem pokalu gostila zvezdniški Virtus. Slovesno bo v Novem mestu, kjer bodo razglasili najboljšega strelca in strelko leta, medtem ko bo v ljubljanski Cukrarni predpremiera dokumentarnega filma The Wall (Zid), pri katerem je sodelovala tudi slovenska plezalka Janja Garnbret.

Začenjajo še deskarji

Četrtek prinaša zadnje kolo evropske in konferenčne lige v nogometu, Mura se podaja na gostovanje k Vitessu. Že kmalu po polnoči bo Dončić gostoval v Memphisu. Skakalna karavana bo tokrat v celoti zbrana v Klingenthalu, dekleta se bodo pomerila v petek in soboto, fantje pa v soboto in nedeljo. Petkov večer bo v košarkarski evroligi povsem v znamenju clasica v Barceloni. Hokejski zmaji bodo gostili Innsbruck, Kopitar bo že okoli 7. ure zjutraj pripeljal h koncu domačo tekmo z Dallasom.

Poti Ricka Carlisla in Luke Dončića se bosta spet križali. Carlisle je bil trener Dallasa vse od Dončićevega prihoda v klub pa do konca minule sezone, ki se je končala z novim porazom v prvem krogu končnice proti Los Angeles Clippers. FOTO: USA Today Sports
Poti Ricka Carlisla in Luke Dončića se bosta spet križali. Carlisle je bil trener Dallasa vse od Dončićevega prihoda v klub pa do konca minule sezone, ki se je končala z novim porazom v prvem krogu končnice proti Los Angeles Clippers. FOTO: USA Today Sports

Pestro soboto ob 1.30 zjutraj odpira Dončić s tekmo v Indianapolisu, kjer ga pričakuje njegov nekdanji trener Rick Carlisle. Alpski smučarji bodo v Val d'Iseru odpeljali veleslalom, nato v nedeljo še slalom, ženske pa v St. Moritzu čakata superveleslaloma. Biatlonci in biatlonke se bodo v Hochfilznu udarili v šprintu, zasledovanju in štafeti, smučarske tekače in tekačice v Davosu čakata dve preizkušnji. Začetek svetovnega pokala v alpskem deskanju gostijo Banoje, paralelni veleslalom bo na sporedu v soboto, slalom pa v nedeljo.

V slovenski soseščini se bosta v soboto mudila nogometna velikana – v Benetke prihaja Juventus, v Videm pa Milan. V ligi ABA slovenska predstavnika čakata košarkarska velikana: Crvena zvezda bo obiskala Novo mesto, Partizan bo gostil Cedevito Olimpijo v Beogradu. Dramatična sezona za naslov prvaka formule 1 se bo končala na veliki nagradi Abu Dabija, nedeljska dirka se bo začela ob 14. uri. Dvajseto kolo 1. SNL prinaša gostovanje aktualnega prvaka Mure pri vodilnem Kopru, derbi španskega prvenstva bo v Madridu, kjer se bosta pomerila Real in Atletico. SŽ Olimpija bo delovni teden sklenila z gostovanjem pri Fehervarju pozno popoldne.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine