Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Z domačo podporo s tribun bo v Parizu letelo prek 70 m, morda tudi do rekorda

Kristjan Čeh: Slovenski rekorder v metu diska olimpijsko sezono začenja z novim trenerjem in enako visokimi apetiti
Kristjan Čeh je v Tokiu na OI debitiral s 5. mestom. Pri 25. letih zase pravi, da je mnogo bolj zrel in pripravljen, da poseže še višje. Foto Dylan Martinez/Reuters
Kristjan Čeh je v Tokiu na OI debitiral s 5. mestom. Pri 25. letih zase pravi, da je mnogo bolj zrel in pripravljen, da poseže še višje. Foto Dylan Martinez/Reuters
28. 3. 2024 | 15:00
28. 3. 2024 | 16:57
5:40

V nadaljevanju preberite:

Po uspešni zimski sezoni in kolajni Lie Apostolovski na dvoranskem SP v Glasgowu so oči svetovne atletike že uprte v poletno sezono. V Sloveniji predvsem v Kristjana Čeha, enega glavnih adutov za odličje v Parizu, ki olimpijsko sezono začenja z novim trenerjem. 25-letni in 206 centimetrov visoki Čeh je optimist in čeprav odličij ne želi napovedovati, se zaveda, da sodi v sam vrh meta diska. »Za odličje bo najbrž treba vreči prek 70 metrov,« je na Ptuju pričakovanja razgrnil aktualni svetovni podprvak.

Ob vstopu v olimpijsko sezono ste se razšli s trenerjem Gerdom Kanterjem, namesto njega v vašo ekipo prihaja Estonec Mart Olman. Zakaj ste se odločili za spremembo?

V idealnem svetu bi bila športnik in trener skupaj celo kariero, a se ne izide vedno tako. Oba sva čutila, da sva drug drugemu dala vse, kar sva lahko, nisem več videl poti naprej in napredka, zato sem se na koncu odločil za to potezo. Športnik ima le eno kariero, zato moraš včasih sprejeti tudi kakšno težko odločitev, da bi naredil še korak naprej.

Igre v Parizu bodo nekaj posebnega tudi zato, ker bodo potekale na evropskih tleh.

Kar se tiče hrane ali kulture, za nas ni nobenega problema, dobimo, kar želimo, pa tudi če je to kitajska ali indijska hrana. Bo pa lepo tekmovati v Parizu, ker ne bo dolgih potovanj, ni časovne razlike, upam pa tudi na to, da me bo s tribun pospremila domača publika. Vem, da bo težko, vstopnice niso poceni, mi je pa vedno v užitek tekmovati, ko imam podporo s tribun, kot je bilo lani v Budimpešti.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine