Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Verstappen z novo zmago ujel tudi legendarnega Britanca

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke formule 1 za veliko nagrado Italije v Monzi.
Max Verstappen v tej sezoni nima resnega tekmeca. FOTO: Miguel Medina/AFP
Max Verstappen v tej sezoni nima resnega tekmeca. FOTO: Miguel Medina/AFP
Š. R., STA
11. 9. 2022 | 16:45
11. 9. 2022 | 16:53
2:02

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke formule 1 za veliko nagrado Italije v Monzi. Preizkušnja se je zaključila za varnostnim avtomobilom, svetovni prvak pa je čez ciljno črto popeljal kolono z drugouvrščenim Monačanom Charlesom Leclercom (Ferrari) in tretjim Britancem Georgem Russelom (Mercedes) ter ostalimi. Štiriindvajsetletni Nizozemec je tako dobil že peto dirko zapovrstjo ter 11. v tej sezoni, s čimer je le še povišal prednost v skupnem seštevku.

Šest dirk pred koncem neulovljivih 116 točk prednosti?

V njem ima šest dirk pred koncem že skorajda neulovljivih 116 točk prednosti pred Leclercom (335:219). Tretji je Mehičan Sergio Perez (Red Bull) z 210 točkami. Do konca sezone je na voljo le še 164 točk vključno z najhitrejšimi krogi in eno sobotno sprintersko dirko v Braziliji. Za Verstappna je bila to že 31. zmaga v karieri, s čimer se je na sedmem mestu večne lestvice izenačil z Britancem Nigelom Mansellom. Za eno zaostaja za šestim Špancem Fernandom Alonsom (32). Na vrhu s 103. zmagami ostaja Britanec Lewis Hamilton (Mercedes).

Takole je zapeljal čez ciljno črto Nizozemec. FOTO: Ciro De Luca/AFP
Takole je zapeljal čez ciljno črto Nizozemec. FOTO: Ciro De Luca/AFP

Sedemkratni svetovni prvak je bil tokrat peti, potem ko je startal z 19. startnega mesta po menjavi motorja. Tudi Španec Carlos Sainz ml. (Ferrari) je zaradi novih komponent motorja startal z začelja in se nato povzpel do četrtega mesta. Naslednja dirka bo na sporedu čez tri tedne, in sicer velika nagrada Singapurja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine