Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Verstappen vendarle dočakal hitrejšega od sebe

Britanec Lando Norris bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 za veliko nagrado Madžarske na Hungaroringu začel s prvega startnega mesta.
Lando Norris bo začel dirko iz najboljšega položaja. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Lando Norris bo začel dirko iz najboljšega položaja. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Š. R., STA
20. 7. 2024 | 18:07
20. 7. 2024 | 18:11
1:48

Britanski dirkač Lando Norris bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 za veliko nagrado Madžarske na Hungaroringu začel s prvega startnega mesta, potem ko je bil najhitrejši v kvalifikacijah. Voznik McLarna, ki je dobil svoj drugi letošnji in skupno tretji »pole position«, je pred 13. dirko te sezone SP krog prevozil v času 1:15,227 minute. Z drugega mesta bo začel njegov moštveni kolega,Avstralec Oscar Piastri, ki je zaostal 22 tisočink sekunde.

V skupnem seštevku Verstappen vodi pred Norrisom

Iz druge vrste bosta začela branilec naslova in skupno vodilni, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ter Španec Carlos Sainz (Ferrari), iz tretje pa Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) in Monačan Charles Leclerc (Ferrari). Pred kvalifikacijami je kratka ploha poskrbela za razburljive razmere. V teh je bil Mehičan Sergio Perez (Red Bull), ki je na udaru kritik, po trku šele 16.

Lando Norris, Oscar Piastri in Max Verstappen FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
Lando Norris, Oscar Piastri in Max Verstappen FOTO: Bernadett Szabo/Reuters

V skupnem seštevku SP Verstappen, ki na Madžarskem meri na tretjo zaporedno zmago, vodi pred Norrisom za 84 točk. Ferrarijeva voznika Leclerc in Sainz po dvanajstih dirkah zaostajata že za 105 oziroma 109 točk. Dirka na Madžarskem se bo v nedeljo začela ob 15. uri.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine