Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Verstappen želi prekiniti Mercedesov niz in podaljšati svojega na Madžarskem

VN Madžarske bo sezono formule 1 prevesila v drugo polovico, Max Verstappen ima 84 točk prednosti pred Landom Norrisom, toda ni dobil zadnjih dveh dirk.
Max Verstappen je dobil zadnji dve dirki na Madžarskem. FOTO: Marton Monus/Reuters
Max Verstappen je dobil zadnji dve dirki na Madžarskem. FOTO: Marton Monus/Reuters
19. 7. 2024 | 14:16
19. 7. 2024 | 14:25
1:42

Že dolgo se ni zgodilo, da trikratni svetovni prvak v formuli 1 Max Verstappen (Red Bull) ni zmagal na treh zaporednih dirkah. Natančneje, to se je nazadnje zgodilo decembra 2021.

Dveh dirk zapored nazadnje ni dobil pred dvema letoma in to se mu je ponovilo letos, ko ga je v Avstriji premagal George Russell, nazadnje v Silverstonu pa še drugi voznik Mercedesa Lewis Hamilton.

Slednji, sedemkratni svetovni prvak, je na domačem dirkališču slavil prvo zmago po Savdski Arabiji decembra 2021. S tem je Britanec poslal jasno sporočilo bodočemu delodajalcu Ferrariju, da je tudi pri 39 letih še vedno zelo hiter. 

Sezona se bo nadaljevala ta konec tedna na VN Madžarske na Hungaroringu. Verstappen ima po polovici sezone (12 dirk od 24) veliko prednost 84 točk pred Landom Norrisom (McLaren) in 105 pred Charlesom Leclercom (Ferrari). Nizozemec je bil na Madžarskem najboljši na zadnjih dveh dirkah, rekorder je Hamilton z osmimi zmagami.

Kvalifikacije za VN Madžarske bodo v soboto ob 16. uri, dirka v nedeljo ob 15.00. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine