Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

V prvenstvu rdečih bikov tokrat prvi Max Verstappen

Nizozemcu se je na dirki svetovnega prvenstva formule 1 v Miamiju najbolj približal njegov moštveni sotekmovalec Sergio Perez.
Max Verstappen med postankom na dirki za veliko nagrado Miamija. FOTO: Chandan Khanna/Reuters
Max Verstappen med postankom na dirki za veliko nagrado Miamija. FOTO: Chandan Khanna/Reuters
Š. R-, STA
7. 5. 2023 | 23:08
8. 5. 2023 | 00:19
2:08

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Miamiju. Na peti preizkušnji sezone je ugnal moštvenega sotekmovalca, Mehičana Sergia Pereza, tretji je bil Španec Fernando Alonso (Aston Martin).

Za Verstappna, ki je ameriško preizkušnjo začel šele z devetega štartnega mesta, je to tretja zmaga v sezoni po Bahrajnu in Avstraliji in skupno 38. v karieri. Dirkača ekipe s krili sta prepustila le zadnjo stopničko tekmecem iz drugih ekip. Najbolje se je znašel letos zelo hitri Alonso, na koncu je bil četrti drugi Mercedesov voznik George Russell, peti pa Ferrarijev Carlos Sainz.

Španec je začel iz druge štartne vrste, možnosti za kaj več pa je najbrž zapravil s prehitro vožnjo v boksih, zaradi česar je dobil petsekundo kazen. A ta nazadnje niti ni vplivala na njegovo uvrstitev, saj je bil šesti Pierre Gasly (Alpine) več kot pet sekund za njim. Točke so dobili še nekdanji svetovni prvak, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), ki je v predzadnjem krogu prehitel Monačana Charlesa Leclerca (Ferrari), Francoz Esteban Ocon (Alpine) in Danec Kevin Magnussen (Haas).

Z novim uspehom je Verstappen s 119 točkami še povečal svojo prednost v skupnem seštevku SP, v katerem ima zdaj 14 točk naskoka pred Perezom. Dirkača Red Bulla sta edina, ki sta v sezoni 2023 zmagovala na dirkah, saj je bil Mehičan prvi v Savdski Arabiji in Azerbajdžanu. Alonso je tretji pri 75 točkah.

Naslednja dirka bo VN Emilije Romanje v Imoli čez 14 dni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine