Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tom Brady in Patriots šestič prvaki (VIDEO)

New England Patriots so v 53. superbowlu s 13:3 premagali Los Angeles Rams in šestič osvojili trofejo Vincea Lombardija. Izkušnje pomembnejše od mladosti.
Tom Brady je postal edini igralec s šestimi naslovi prvaka. Ta naslov je bila izjemna motivacija za naprej, je povedal po tekmi. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Tom Brady je postal edini igralec s šestimi naslovi prvaka. Ta naslov je bila izjemna motivacija za naprej, je povedal po tekmi. FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
4. 2. 2019 | 05:00
4. 2. 2019 | 08:59
3:40
Povsem v nasprotju s pričakovanji se je razpletel 53. superbowl, veliki finale lige NFL v ameriškem nogometu v Atlanti. Namesto parade uspešnih napadalnih akcij smo videli taktični boj, v katerem sta blesteli obrambi, na koncu pa so prevladale izkušnje New England Patriots, ki so s 13:3 premagali Los Angeles Rams in osvojili šesti naslov.



Tom Brady je pri 41 letih prav tako šestič zmagal in še povečal prednost na večni lestvici najboljših podajalcev (quarterback). Njegova uspešna predaja žoge za touchdown 23-letnemu novincu Sonyju Michelu je odločila superbowl, ki ni navdušil navijačev. »Naslov je izjemna motivacija za naprej. To so tekme za izkušene fante, veselim se naslednjih,« je pomenljivo poudaril Brady.

53. superbowl ni navdušil navijačev. FOTO: Streeter Lecka/AFP
53. superbowl ni navdušil navijačev. FOTO: Streeter Lecka/AFP

 

Rams podlegli pritisku


Michel je hodil na univerzo v Atlanti, kjer je doživel svoj čarobni trenutek, ko se je v zadnji četrtini prebil v končno cono. Piko na i je dobro minuto pred koncem postavil Stephen Gostkowski z uspešnim strelom za tri točke z 42 jardov.

Za najbolj koristnega igralca je bil več kot zasluženo razglašen sprejemalec Patriots <strong>Julian Edelman</strong>, ki je z desetimi ujetimi žogami pridobil 141 jardov. FOTO: Mike Segar/Reuters
Za najbolj koristnega igralca je bil več kot zasluženo razglašen sprejemalec Patriots Julian Edelman, ki je z desetimi ujetimi žogami pridobil 141 jardov. FOTO: Mike Segar/Reuters


LA Rams, ki so blesteli skozi sezono in navduševali z napadalno igro, so bili v zadnjem dejanju neprepoznavni, to še posebej velja za podajalca Jareda Goffa, ki je bil povsem izgubljen. Rams niso dosegli niti enega touchdowna, edine točke je pristreljal Greg Zuerlein, ko je v tretji četrtini izenačil na 3:3.

Zvezdnika<strong> </strong>Todd Gurley in CJ Anderson, ki sta skozi sezono navduševala s prebijanjem skozi obrambe, sta zbrala skupaj komaj 57 jardov. FOTO: Mike Segar/Reuters
Zvezdnika Todd Gurley in CJ Anderson, ki sta skozi sezono navduševala s prebijanjem skozi obrambe, sta zbrala skupaj komaj 57 jardov. FOTO: Mike Segar/Reuters

 

Brady še ne gre v pokoj


New England Patriots, moštvo iz okolice Bostona v zvezni državi Massachusetts, se je s šestimi naslovi izenačilo s Pittsburgh Steelers. Brady in trener Bill Belichick (66) še naprej pišeta zgodovino, prvi je že dal jasno vedeti, da se niti približno ne namerava upokojiti.



Tekma je bila ponovitev finala iz leta 2002, ko sta tedaj mladi trener Belichick in rezervni podajalec Brady presenetljivo ugnala Rams, ki so tedaj še domovali v St. Louisu, in si nadela prvi šampionski prstan. Patriots so zaigrali v tretjem zaporednem superbowlu, četrtem v petih letih in skupaj rekordnem enajstem. Devetkrat sta bila v glavnih vlogah Belichick in Brady, najznamenitejši tandem v NFL. Nobeno moštvo doslej še ni zmagalo z manj doseženimi točkami.

Na koncu so prevladale izkušnje New England Patriots. FOTO: Rob Carr/AFP
Na koncu so prevladale izkušnje New England Patriots. FOTO: Rob Carr/AFP


Edelman MVP


Sean McVay iz LA Rams je bil pri 33 letih najmlajši trener, ki je vodil moštvo v velikem finalu. Za najkoristnejšega igralca je bil več kot zasluženo razglašen sprejemalec Patriots Julian Edelman, ki je z desetimi ujetimi žogami pridobil 141 jardov. »To je bila sezona vzponov in padcev, zato je to končno zmagoslavje kar malo nerealno. Trudili smo se in izšlo se je,« je priznal Edelman.



To je bil najnižji izid v zgodovini superbowla. Rams so kar devetkrat žogo tekmecem predali s strelom (punt), zvezdnika Todd Gurley in CJ Anderson, ki sta skozi sezono navduševala s prebijanjem skozi obrambe, sta zbrala skupaj komaj 57 jardov. LA je imel v rednem delu sezone povprečje 33 točk na tekmo. Morda je plačal davek na srečo iz konferenčnega finala, ko so mu sodniki spregledali očiten prekršek in oškodovali New Orleans Saints.

Tom Brady je pri 41 letih še povečal prednost na večni lestvici najboljših podajalcev. FOTO: Mark J. Rebilas/Reuters
Tom Brady je pri 41 letih še povečal prednost na večni lestvici najboljših podajalcev. FOTO: Mark J. Rebilas/Reuters

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine