Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tim Gajser si je raje privoščil oddih

V kvalifikacijah za jutrišnjo dirko svetovnega prvenstva v motokrosu v francoskem Erneeju je bil v razredu MXGP najhitrejši Nemec Henri Jacobi.
Najboljši motokrosist sezone v najmočnejšem razredu Tim Gajser v kvalifikacijah za jutrišnjo dirko za svetovno prventsvo ni nastopil. FOTO:
Najboljši motokrosist sezone v najmočnejšem razredu Tim Gajser v kvalifikacijah za jutrišnjo dirko za svetovno prventsvo ni nastopil. FOTO:
STA
4. 6. 2022 | 19:21
4. 6. 2022 | 19:21
2:09

V kvalifikacijah nedeljske dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v francoskem Erneeju je bil danes v elitnem razredu MXGP najhitrejši Nemec Henri Jacobi. Najboljši motokrosist sezone v najmočnejšem razredu Tim Gajser v kvalifikacijah ni nastopil, tako kot še osem dirkačev.

V preostalem dogajanju današnjega dne, na obeh treningih, je bil Gajser pod vrhom, saj je enega dobil, na enem pa je bil drugi za Švicarjem Jeremyjem Seewerjem.

A tako Slovenec kot Švicar sta bila med deveterico dirkačev, ki pozno popoldne niso nastopili na kvalifikacijski preizkušnji, med drugim pa na njej ni bilo niti Gajserjevega moštvenega sotekmovalca Avstralca Mitcha Evansa niti tretjega v seštevku sezone Španca Jorgeja Prada.

Nastopil pa je domačin Maxime Renaux, ki je v seštevku s 66 točkami zaostanka najbližje Gajserju, ter bil četrti. Med njim in zmagovalcem kvalifikacij Jacobijem sta bila še Belgijca Jeremy Van Horebeek in Brent Van Doninck.

V razredu MX2, kjer nastopa tudi slovenski dirkač Jan Pancar, je kvalifikacije dobil Nemec Simon Längenfelder pred Francozoma Tomom Viallejem in Thibaultom Benistantom. Pancar je bil v kvalifikacijski preizkušnji 12.

Pancar je prejšnji teden z osmim mestom v posamični vožnji izenačil rezultat kariere; skupno je sicer slovenski dirkač na 15. mestu v SP, vodi pa Vialle.

V nedeljo bosta vožnji v razredu MXGP na sporedu ob 14.15 in 17.10, v razredu MX2 pa ob 13.15 in 16.10.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine