Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Vsakdo bo celil svoje rane, tudi Ukrajinci in Slovenci

Veliko nogometa v ligi narodov, odločitvi na odprtem prvenstvu Francije v tenisu, Tim Gajser za nove točke.
Reprezentančni kapetan Jan Oblak bo po službi v madridskem Atleticu zdaj na častni dolžnosti s slovensko izbrano nogometno vrsto v ligi narodov. FOTO: Javier Soriano/AFP
Reprezentančni kapetan Jan Oblak bo po službi v madridskem Atleticu zdaj na častni dolžnosti s slovensko izbrano nogometno vrsto v ligi narodov. FOTO: Javier Soriano/AFP
30. 5. 2022 | 05:00
5:11

Oddahnimo si malo, finale nogometne lige prvakov, kanuist Benjamin Savšek še četrtič evropski prvak, Kristjan Čeh disk luča kot za stavo, Giro v Sloveniji, nato z dramo, hokejisti so na Finskem sklenili svetovno prvenstvo. Kaj nas čaka v novem športnem tednu? Seveda, niso pa še končali teniški igralci in igralke na odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Drugi grand slam sezone se bo danes, 30. maja, nadaljeval, vrhunec izločilnih bojev svetovne elite je še pred nami.

Olimpija za krono

Da, v torek, 31. maja, je v Roland-Garrosu na vrsti že uvodni dan četrtfinalnih dvobojev. V Sloveniji pa že poteka finale, tisti moškega košarkarskega prvenstva. Cedevita Olimpija pričakovano koraka, ali pa teče, kakor hočete, k novemu naslovu prvaka, v torek jo ob 20.30 v domžalski dvorani čaka še tretje sklepno dejanje, morda že odločilno za potrditev naslova, proti Helios Suns.

Jaka Blažič se lahko že jutri veseli naslova prvaka s Cedevito Olimpijo. FOTO: ABA
Jaka Blažič se lahko že jutri veseli naslova prvaka s Cedevito Olimpijo. FOTO: ABA

Ukrajina v boj

Nogometa še ni konec! Poleg drugega, je treba popolniti tudi seznam udeležencev svetovnega prvenstva konec leta v Katarju. V sredo, 1. junija, je na vrsti polfinale dodatnih kvalifikacij za mundial na evropskem področju. Ukrajina, pripravljala se je na Brdu pri Kranju, ob 20.45 gostuje v Glasgowu pri Škotski. Začenja se tudi nova, tretja izdaja lige narodov, odprli jo bosta Poljska in Wales ob 18. uri. Odbojkarice Slovenije bodo v 3. kolu evropske srebrne lige ob 19. uri gostovale na Portugalskem.

Tudi Slovenija v akcijo

Četrtek, 2. junija, je poln nogometne lige narodov. Slovenska izbrana vrsta se bo v ligi B, skupina 4, za uvod ob 20.45 v Stožicah pomerila s Švedsko. V isti skupini bo še tekma med Srbijo in Norveško v Beogradu (20.45). Med zanimivejšimi obračuni omenimo še tistega med Španijo in Portugalsko (liga A, skupina 2, ob 20.45). V Parizu bosta na vrsti ženska polfinala.

Bo Poljakinja Iga Šwiatek v Parizu ponovno šla do konca? FOTO: Thomas Samson/AFP
Bo Poljakinja Iga Šwiatek v Parizu ponovno šla do konca? FOTO: Thomas Samson/AFP

Rdeči vragi proti tulipanom

Kaj drugega, tudi v petek, 3. junija, liga narodov. In posladki na izbiro: Francija – Danska in Hrvaška – Avstrija (liga A, skupina 1, 20.45) ter Belgija – Nizozemska (A, skupina 4, ob isti uri). Na OP Francije bosta moška polfinalna obračuna.

Iga Šwiatek po nov naslov

Nogometna liga z narodi tudi v soboto, 4. junija. Nekaj bo za videti, denimo Madžarska – Anglija (18) in Italija – Nemčija ob 20.45 (A, skupina 3). V Budimpešti bo zaključni turnir lige prvakinj za rokometašice, najprej seveda z obema polfinaloma, Györ – Esbjerg (15.15) in Metz – Vipers Kristiansand (18). Slovenija se bo v evropski srebrni ligi za odbojkarice ob 19.30 v 4. kolu predstavila doma proti Estoniji. Roland-Garros? Na vrsti bo ženski finale, bo v njem prva igralka sveta, zmagovalka Pariza iz leta 2020, Poljakinja Iga Šwiatek?

Kekovi v Beograd

Bo v finalu drugega teniškega grand slama sezone Novak Đoković ali Rafael Nadal? V Parizu bo namreč v nedeljo, 5. junija, sklepno dejanje za moške. Kdo bo odšel na SP v Katar? V nogometu namreč, na sporedu je finale evropskih dodatnih kvalifikacij, Wales ob 18. uri v Cardiffu pričakuje zmagovalca srečanja med Škotsko in Ukrajino. Nismo pozabili na ligo narodov, Slovenija selektorja Matjaža Keka ob 20.45 gostuje v Beogradu pri Srbiji v okviru lige B, skupine 4. V isti skupini bo še skandinavski derbi med Švedsko in Norveško.

Nogomet je morebiti res najbolj pomembna postranska stvar na svetu, niti pod razno postranski pa ni Kristjan Čeh. On je glavni na svetu v metu diska! V nedeljo se bo tako z elitno konkurenco pomeril na mitingu diamantne lige v maroškem Rabatu. Tudi motokrosist Tim Gajser bo v akciji, v razredu MXGP bo velika nagrada Francije v Ernéeju za točke svetovnega prvenstva. Prva vožnja bo ob 14.15, druga ob 17.10. Brneli bodo tudi v Španiji, motociklisti se bodo udarili na VN Katalonije. Dirka v elitnem razredu motoGP bo ob 14. uri v Barceloni oziroma natančneje na dirkališču v Montmelu. Rokometašice se bodo v ligi prvakinj udarile v finalu v Budimpešti (18).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine