Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Renaux vrgel rokavico načetemu Gajserju, prednost se topi

Novinec v razredu MXGP Maxime Renaux je v Madridu dosegel prvo zmago in dobil obe vožnji, še ne 100-odstotni Tim Gajser spet brez zmagovalnega odra.
Tim Gajser je bil četrti v Madridu. FOTO Honda Racing
Tim Gajser je bil četrti v Madridu. FOTO Honda Racing
29. 5. 2022 | 18:11
29. 5. 2022 | 18:59
2:40

Maxime Renaux (Yamaha) je lani osvojil naslov svetovnega prvaka v motokrosističnem razredu MX2, danes pa je dočakal prvo zmago v elitnem MXGP, potem ko je dobil obe vožnji za VN Španije v predmestju Madrida. S tem je za 13 točk zmanjšal zaostanek za Timom Gajserjem (Honda), ki še ni povsem okreval po bolezni in je bil z drugim in šestim mestom na koncu četrti.

Šele 22-letni Renaux se je izkazal kot glavni tekmec štirikratnemu svetovnemu prvaku iz Slovenije, pri katerem se je zdelo, da mu nihče ne more preprečiti naslova, toda bolezen je terjala davek že na Sardiniji (7. mesto) in tudi danes v predmestju španske prestolnice, kjer je bil Gajser zaradi padca v kvalifikacijah šele 11.

Kljub temu mu je uspelo v prvi vožnji priti do drugega mesta za mladim Francozom. Ta je v drugi vožnji izkoristil napako domačega matadorja Jorgeja Prada (GasGas) in je prišel do maksimalnega izkupička. Gajser je pridobil samo eno mesto na račun Prada, saj ni imel tempa, s katerim bi lahko prehiteval tudi na papirju šibkejše tekmece in se je moral sprijazniti s 37 točkami.

Tim Gajser je še vedno vodilni v svetovnem prvenstvu. FOTO Honda Racing
Tim Gajser je še vedno vodilni v svetovnem prvenstvu. FOTO Honda Racing

Po devetih dirkah od 20 ima zdaj še 66 točk prednosti pred Renauxom, ki je dobil stavo z mehanikoma in si bosta morala obriti lase in brke. V skladu s stavo s svojim rojakom iz formule 1 Charlesom Leclercom pa je na zmagovalnem odru zaplesal. Gajser ima malo časa, da spet najde pravo formo, saj bo naslednja dirka v Franciji že čez teden dni, teden kasneje pa bo VN Nemčije. V njegov prid gre dejstvo, da mu dirkališči s trdo podlago ležita.

Tim Gajser še ni zmagal v Madridu. FOTO Honda Racing
Tim Gajser še ni zmagal v Madridu. FOTO Honda Racing

Če Gajser ni bil najbolj zadovoljen z izkupičkom, pa je bil nasmejan drugi voznik z licenco AMZS. Jan Pancar (KTM) je v MX2 zasedel deseto mesto. V prvi vožnji je bil 12., v drugi pa osmi z le 42 sekundami zaostanka za zmagovalcem Tomom Viallom (KTM), ki je dobil obe vožnji za 19. zmago v karieri. To je bila sicer tretja posamična uvrstitev Pancarja na osmo mesto, višje še ni posegel.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine