Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Tekaški raj med tovornjaki in osli

V gozdovih nad Adis Abebo na skoraj treh tisočakih nadmorske višine preštevajo kilometre tekači, ki podirajo svetovne rekorde.
Čeprav so v gozdu, tekači vdihavajo peščeni dim, ki se dviga za tovornjaki. FOTO: Aljaž Vrabec
Čeprav so v gozdu, tekači vdihavajo peščeni dim, ki se dviga za tovornjaki. FOTO: Aljaž Vrabec
28. 2. 2022 | 05:00
11:03

V nadaljevanju preberite:

Nad prestolnico Etiopije se dviga več gričev. Z mestnih ulic se zdi, da so lahko dosegljivi, a ko se pot obrne navkreber pri zajetnih dveh tisočakih nadmorske višine, korak hitro postane počasnejši. Adis Abeba je namreč četrta najvišje ležeča prestolnica na svetu, meri 2355 metrov, višje so le Bogota (2625), Quito (2850) in La Paz (3640), vsi v Južni Ameriki.

Najprej je švignila mimo ena skupina tekačev, zatem je okoli ovinka v nasprotno smer pritekla še druga skupina, za njo tretja, četrta … Fantje in dekleta so tekli tako hitro, da je bilo zelo očitno, da tečejo precej zares. In kmalu je postalo jasno, da se bolj zares niti ne da teči.

»Če boš prišel vsak dan zjutraj in zvečer, boš gotovo srečal velika imena. Ravno včeraj je tukaj tekel Kenenisa Bekele,« je razlagal. »Malce bolj spodaj je vila Heileja Gebrselassieja, toda zdaj ga vidimo samo občasno. A ko teče, je še vedno hiter.«

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine