Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenska šampionka sporočila veselo novico

Ana Velenšek, bronasta judoistka z olimpijskih iger leta 2016 v Riu de Janeiru, se pripravlja za največjo vlogo v svojem življenju.
Ana Velenšek je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru navdušila z osvojitvijo bronaste kolajne. FOTO: Matej Družnik/Delo
Ana Velenšek je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru navdušila z osvojitvijo bronaste kolajne. FOTO: Matej Družnik/Delo
24. 10. 2024 | 22:22
24. 10. 2024 | 22:23
1:46

Ana Klementina Velenšek, ki je na olimpijskih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru poskrbela za pravi mali čudež, potem ko si je s strgano križno vezjo in poškodovanim meniskusom izbojevala bronasto kolajno v judu, je sporočila veselo novico. S srčnim izbrancem Blažem pričakujeta namreč prvega otroka.

»Vsak olimpijski ciklus je drugačen, poseben ... Zadnji je bil zame zelo drugačen. Poslovila sem se od najvišje ravni v judu in od tekmovanj, postala trenerka mladinske reprezentance, bila teta in zdaj se pripravljam na največjo vlogo v svojem življenju – materinsko. Komaj čakam, da te srečam,« je 33-letna šampionka iz Šmartnega v Rožni dolini zapisala na svojem profilu družbenega omrežja facebook.

Velenškova, dolgoletne varovanka celjskega trenerja Marjana Fabjana pri klubu Z'dežele Sankaku, je bila svojčas ena od najboljših judoistk na svetu v kategoriji do 78 kilogramov, v kateri si je ob olimpijskem podvigu izbojevala še dve kolajni s svetovnih prvenstev in štiri z evropskih prvenstev. Ob tem ima v članski konkurenci še 28 odličij s turnirjev za svetovni pokal.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine