Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Shericka Jackson v domovini le za legendama

Jamajška atletinja Shericka Jackson je na državnem prvenstvu v Kingstonu v teku na 200 metrov s časom 21,55 dosegla tretji najboljši izid vseh časov.
Shericka Jackson, na fotografiji z diamantne lige v Rimu, je zablestela na zadnji dan državnega prvenstva v Kingstonu. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
Shericka Jackson, na fotografiji z diamantne lige v Rimu, je zablestela na zadnji dan državnega prvenstva v Kingstonu. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
Š. R., STA
27. 6. 2022 | 09:24
1:37

Shericka Jacksom je nastopila v obeh šprinterskih disciplinah, na daljši pa je z najboljšim letošnjim izidom na svetu obenem dosegla tudi čas, ki je tretji dosežek v zgodovini teka. Le Američanka Florence Griffith-Joyner s svetovnim rekordom 21,34 ter njena rojakinja Elaine Thompson-Herah lani na OI v Tokiu z 21,53 sta bili hitrejši.

»Pošteno povedano sem kar šokirana. Nikoli nisem pričakovala, da sem lahko tako hitra. Vedela sem, da imam dobre noge, toda ne, da bo tako dobro. Res sem vesela,« je po nepričakovanem uspehu dejala Jacksonova. Na jamajškem prvenstvu je olimpijska prvakinja Thompson-Herahova zasedla drugo mesto z 22,05, tretja je bila Shelly-Ann Fraser-Pryce (22,14).

Jacksonova je imela pred tem osebni rekord 21,81, doslej najboljši izid na svetu pa je imela letos Američanka Abby Steiner z 21,77.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine