Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Sanjski štart Kaje Kajzer v olimpijsko sezono (VIDEO)

Nadarjena judoistka Bežigrada na turnirju za veliko nagrado v Tel Avivu zmagala v kategoriji do 57 kilogramov.
Kaja Kajzer (desno) je v Tel Avivu opravila z vsemi tekmicami v kategoriji do 57 kilogramov. FOTO: AFP
Kaja Kajzer (desno) je v Tel Avivu opravila z vsemi tekmicami v kategoriji do 57 kilogramov. FOTO: AFP
23. 1. 2020 | 20:01
23. 1. 2020 | 20:56
2:32
Tel Aviv – Mlada slovenska judoistka Kaja Kajzer je sijajno štartala v olimpijsko sezono, saj je na uvodnem letošnjem tekmovanju za svetovni pokal v Izraelu slavila zmago v kategoriji do 57 kilogramov. Na poti do svojega največjega uspeha je 19-letna članica JK Bežigrad nanizala pet zmag nad izkušenejšimi tekmicami.

Kajzerjeva je v Tel Avivu po vrsti ugnala Rusinjo Julijo Kazarino (z iponom), Avstrijko Sabrino Filzmoser (z vazarijem), Čehinjo Vero Zemanovo (z iponom), Portugalko Telmo Monteiro (z vazarijem) in v zaključnem dvoboju z vazarijem tudi Francozinjo Helene Receveaux, leta 2017 bronasto tako na evropskem prvenstvu v Varšavi kot tudi na svetovnem prvenstvu v Budimpešti. Z zlato lovoriko na turnirju za veliko nagrado (z nagradnim skladom 98.000 ameriških dolarjev) si je Kaja priborila lepo število točk v kvalifikacijah za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu in z njimi tudi najlepše darilo za 20. rojstni dan, ki ga bo praznovala 31. januarja.


Ob Kajzerjevi se je uvodni dan turnirja v Tel Avivu do uvrstitve dokopala tudi Maruša Štangar (do 48 kg), ki je po zmagah nad Španko Cinto Garcia Mesa (z vazarijem) in Čilenko Mary Dee Vargas Ley (z iponom) ter porazih s Francozinjo Shirine Boukli (z iponom) in Madžarko Evo Csernoviczki (z iponom) zasedla sedmo mesto. Marušina starejša sestra Anja Štangar (do 52 kg) je – tako kot Adrian Gomboc (do 66 kg) – izgubila že uvodni dvoboj.

Jutri se bodo pod slovensko zastavo v Tel Avivu borili Andreja Leški (do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg) in Martin Hojak (do 73 kg), v soboto pa še Patricija Brolih (do 78 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine