Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenski judoisti blestijo tudi v Avstraliji, prva zmaga mlade Kaje Kajzer

Podvig 19-letne Ljubljančanke v Perthu dopolnili njeni bronasti klubski kolegi Andreja Leški, Adrian Gomboc in Martin Hojak.
Kaja Kajzer (na fotografiji druga z desne) je navdušila v Perthu. FOTO: Gabriela Sabau/IJF
Kaja Kajzer (na fotografiji druga z desne) je navdušila v Perthu. FOTO: Gabriela Sabau/IJF
3. 11. 2019 | 10:26
3. 11. 2019 | 17:04
3:12
Ljubljana – Slovenski judoisti le teden po izjemno uspešnem vikendu v Abu Dabiju, kjer sta si Tina Trstenjak (do 63 kg) in Klara Apotekar (do 78 kg) izbojevali zlati kolajni, Maruša Štangar (do 48 kg) pa srebrno, navdušujejo tudi na turnirju za svetovni pokal v Perthu. Na odprtem prvenstvu Oceanije je danes v vsem sijaju zablestela Kaja Kajzer, ki je slavila zmago v kategoriji do 57 kilogramov.

Judoistka Bežigrada se je v Avstraliji veselila svoje prve zlate lovorike med svetovno elito. Na poti do prvega mesta je 19-letna Ljubljančanka po vrsti ugnala Mongolko Ichinkhorloo Munkhtsedev (z iponom), Rusinjo Darjo Mežeckajo (z iponom), Nemko Ines Beischmidt (z iponom) in v finalu še Poljakinjo Julio Kowalczyk (z vazarijem). Kajzerjeva je tako osvojila že šesto kolajno v svetovnem pokalu.

Kajin podvig so v Pethu z bronastimi odličji dopolnili njeni klubski kolegi Andreja Leški (do 63 kg), Adrian Gomboc (do 66 kg) in Martin Hojak (do 73 kg). Leškijeva je na poti do tretjega mesta izločila Yu-Jung Liao iz Tajpeja (z vazarijem), Poljakinjo Agato Ozdoba-Blach (z iponom) in Brazilko Alexio Castilhos (z iponom), premoč pa je morala priznati zgolj Avstrijki Kathrin Unterwurzacher (z iponom).

Gomboc, ki je predlani iz kluba Z'dežele Sankaku prestopil k Bežigradu, je premagal Minga Yena Tsaija iz Tajpeja (z vazarijem), Brazilca Daniela Cargnina (z vazarijem) in Izraelca Barucha Shmailova (z iponom), edini poraz pa mu je zadal Nemec Sebastian Seidl (z vazarijem). Prekmurec se je tako prvič letos v svetovnem pokalu povzpel na zmagovalni oder.

Hojak je bil boljši od Poljaka Michala Bartusika (z iponom), Grka Georgiosa Azoidisa (z iponom) in Švicarja Nilsa Stumpa (z iponom), krajšo pa je potegnil le proti Francozu Guillaumu Chainu. Judoistom Bežigrada je očitno dobro dela menjava glavnega trenerja – namesto Roka Drakšiča zdaj udarno ekipo pri Bežigradu vodijo Matija Erjavec, Luka Kuralt, Simon Mohorovič in Mitja Železnikar.

V Perthu je danes nastopila tudi Anja Štangar (do 52 kg), ki a je v uvodnem krogu izgubila s Španko Estrello Lopez Sheriff (z iponom). Jutri se bo na tamkajšnjem turnirju pod slovensko zastavo boril tudi Vito Dragič.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine