Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Rovanperä na dobri poti do prve domače zmage

Finec v vodstvu na reliju na svetovno prvenstvo na rodnih tleh.
Kalle Rovanperä doma vodi. FOTO: Jussi Nukari/AFP
Kalle Rovanperä doma vodi. FOTO: Jussi Nukari/AFP
Š. R., STA
3. 8. 2024 | 19:54
3. 8. 2024 | 19:55
2:14

Svetovni prvak v reliju Finec Kalle Rovanperä (Toyota) vodi pred zadnjo etapo relija za svetovno prvenstvo na Finskem. V domačem Jyväskyläju ima po sobotni etapi 44 sekund naskoka pred moštvenim sotekmovalcem, Francozom Sebastienom Ogierjem. Finski dirkaški zvezdnik je tako na dobri poti, da konča urok domačih relijev, saj na finski preizkušnji za SP še ni zmagal.

Tokrat je z odlično predstavo postavil temelje za končno zmago. V petek je imel pred najbližjim zasledovalcem le osem sekund naskoka. Zdaj prednost znaša 44 sekund. Vodilni v SP Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) pa zaostaja še 39 sekund za Ogierjem. A popolnega zadovoljstva pri Toyoti vseeno ni bilo, saj je Valižan Elfyn Evans, drugi po petkovi etapi, zaradi okvare vzmetenja moral močno upočasniti ritem in je izgubil več kot šest minut ter je na koncu po predzadnji etapi le na 12. mestu.

»Zjutraj je bil boj kar dober, nekaj časov je bilo res odličnih. Nisem preveč tvegal, tako da sem zelo zadovoljen,« je po trdnem vodstvu dejal branilec naslova, ki je sicer tudi lani vodil na domačem reliju, pa potem ni prišel do cilja. Reli v okolici Jyväskyläja, ki velja za klasiko SP, se bo končal v nedeljo z zadnjimi štirimi »brzinci«.

Pred relijem na Finskem, ki je deveta postaja sezone, je v vodstvu SP Neuville s 145 točkami, Estonec Ott Tänak (Hyundai) je drugi s 137, tretji pa Evans s 132. Tänak po nesreči v petek, ko sta s sovoznikom Martinom Järveojo zletela s ceste in morala na preventivni pregled v bolnišnico, v soboto ni nadaljeval dirke.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine