Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Quartararo v Jerezu s prvega mesta

Mlademu Francozu sta se v kvalifikacijah najbolj približala Maverick Viñales in Marc Marquez, poškodba Alexa Rinsa.
Fabio Quartararo je pred prvo dirko sezone v razredu motogp uveljavil vse svoje odlike. FOTO: Javier Soriano/AFP
Fabio Quartararo je pred prvo dirko sezone v razredu motogp uveljavil vse svoje odlike. FOTO: Javier Soriano/AFP
18. 7. 2020 | 15:44
18. 7. 2020 | 15:55
1:50
Jerez – Osem mesecev po koncu svetovnega prvenstva 2019 so se motociklisti elitnega razreda motogp preizkusili v kvalifikacijah pred prvim štartom v novi sezoni. Tako kot lani si je prvo štartno mesto na preizkušnji za veliko nagrado Španije privozil 21-letni Francoz Fabio Quartararo (Petronas Yamaha), z rekordnim časom 1:36,705 je v zadnjem krogu ugnal zasledovalca iz Španije: za 139 tisočink sekunde Mavericka Viñalesa iz tovarniškega moštva Yamahe in za 157 tisočink branilca svetovnega naslova Marca Marqueza (Honda), ki je v Jerezu zmagal lani, predlani in leta 2014.

Quartararo si je s petim mestom v končni razvrstitvi lanskega SP prislužil naslov najboljšega novinca leta, v letošnji skrajšani sezoni pa želi storiti dodaten korak naprej. Med drugim želi pridobiti na stanovitnosti, saj je bil lani kar šestkrat najhitrejši v kvalifikacijah, na dirkah pa se ni nikoli povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra; petkrat je osvojil drugo mesto. V Jerezu 2019 je zaradi okvare menjalnika odstopil 12 krogov pred koncem dirke, zato mu jutri ob 14. uri ne bo zmanjkalo motivacije.

Osmoljenec dneva je bil španski adut Suzukija Alex Rins, ki si je pri padcu izpahnil desno ramo, dodatni pregledi pa bodo razkrili, ali ima poškodovane vezi v sklepu.





 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine