Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Marcu Marquezu se je uresničila velika želja

Španski motociklistični zvezdnik se bo po koncu sezone preselil k Ducatijevi tovarniški ekipi.
Marcu Marquezu se kar smeji. FOTO: Bruna Casas/Reuters
Marcu Marquezu se kar smeji. FOTO: Bruna Casas/Reuters
5. 6. 2024 | 12:27
5. 6. 2024 | 12:27
1:44

V motociklističnih krogih zelo odmevata zadnja napovedana prestopa. Potem ko se je španski as Jorge Martin, ki od leta 2021 v razredu motoGP brani barve ekipe Pramac Ducati, odločil za selitev k moštvu Aprilie, je prišlo na dan, da bo njegov slovitejši rojak Marc Marquez v prihodnjih dveh sezonah dirkal za tovarniško zasedbo Ducatija.

»Od prvega trenutka naprej uživam v vožnji z Ducatijevim motorjem desmosedici GP, s katerim sem se takoj ujel. Zato sem si hitro za cilj zadal, da si želim nadaljevati po začrtani poti, se naprej razvijati in se preseliti k moštvu, s katerim je Francesco Bagnaia v zadnjih dveh sezonah osvojil dva naslova svetovnega prvaka,« je dal šestkratni svetovni prvak v kraljevski kategoriji (s Hondo v letih 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 in 2019) jasno vedeti, da ima še velike načrte.

V Ducatijevi tovarniški ekipi bo Marquez tako zamenjal Italijana Eneo Bastianinija, ki ga povezujejo z moštvom KTM. »Odločitev ni bila preprosta, saj smo imeli na voljo seznam z več vrhunskimi dirkači. Na koncu smo se odločili za Marca, čigar izjemna nadarjenost je nesporna,« je razkril vodja Ducatijeve tovarniške zasedbe Luigi Dall'Igna.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine