Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Prvi preizkus Šavrinke pred olimpijskimi igrami

Tina Mrak in Veronika Macarol sta se pred začetkom evropskega prvenstva že spoprijateljili z novo jadrnico.
Tina Mrak in Veronika Macarol se odpravljata na Portugalsko, kjer bo konec aprila EP za olimpijske dvosede 470. Foto Uroš Kekuš Kleva
Tina Mrak in Veronika Macarol se odpravljata na Portugalsko, kjer bo konec aprila EP za olimpijske dvosede 470. Foto Uroš Kekuš Kleva
E. D.
12. 4. 2021 | 00:00
5:39

V nadaljevanju preberite:


V sredo se potnici na olimpijado Tina Mrak in Veronika Macarol že drugič letos odpravljata na Portugalsko, kjer se bo konec aprila začelo evropsko prvenstvo za olimpijske dvosede 470. To bo tudi njun zadnji preizkus pred olimpijskimi igrami na Japonskem.

S flokistko Veroniko Macarol sta na istem prizorišču pred mesecem dni na svetovnem prvenstu osvojili 15. mesto, grenak občutek ob tem pa ublažili z odličnim jadranjem in 2. mestom v zadnjem plovu. Po tem tekmovanju sta jadrnico novozelandskega proizvajalca zamenjali za nemško in jo krstili za Šavrinko, po delavnih in vztrajnih ženskah slovenske Istre.

Olimpijske igre bodo za Tino in Veroniko gotovo zadnje skupne, saj so v Parizu leta 2024 v razredu 470 predvidene le še mešane moško-ženske posadke. Na svoji skupni poti sta osvojili že skoraj vse, v njuni zbirki manjka le še lesk olimpijske medalje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine