Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Predsednik OKS opozarja na nevarnost prezgodnjega veselja

Bogdan Gabrovec se je spotaknil ob nogometno tekmo med Mariborom in Muro ter gledalce ob »slovenski« etapi kolesarske dirke po Italiji.
Tudi na dirki po Italiji se je trlo slovenskih ljubiteljev kolesarstva. FOTO: Luca Bettini/AFP
Tudi na dirki po Italiji se je trlo slovenskih ljubiteljev kolesarstva. FOTO: Luca Bettini/AFP
STA, B. E.
25. 5. 2021 | 18:25
25. 5. 2021 | 18:39
3:06
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je v pismu javnosti poudaril, da se položaj glede novega koronavirusa umirja, zaradi česar so tudi na športnem področju sledile sprostitve ukrepov. Opozoril pa je, da je treba še naprej upoštevati navodila glede omejevanja epidemije.

»Za nami je težko leto. Šport je v preteklem letu utrpel ogromno škodo, tako po finančni kot vsebinski plati. Pri Olimpijskem komiteju Slovenije smo se vse od vsega začetka epidemije na vso moč trudili, da bi športniki in športnice, otroci, klubi, zveze in ostali deležniki v športu utrpeli čim manjšo izgubo. Če je bil kdo vesel sproščanja ukrepov zaradi prehajanja v rumeno in sedaj počasi v zeleno fazo, smo bili to mi,« je zapisal Gabrovec.

Bogdan Gabrovec opozarja, da še vedno potrebna velika previdnost. FOTO: Leon Vidic/Delo
Bogdan Gabrovec opozarja, da še vedno potrebna velika previdnost. FOTO: Leon Vidic/Delo

 
Spotaknil pa se je ob dva dogodka iz prejšnjega tedna, in sicer odločilno nogometno tekmo za naslov državnega prvaka med Mariborom in Muro ter gledalce ob »slovenski« etapi kolesarske dirke po Italiji. Kot prvaki, sta mu ob obilici veselja narisali žalost na obraz.

»Dragi navijači in ljubitelji športa. Dolgo ste čakali in komaj dočakali dan, ko ste z vstopnico v rokah vnovič vstopili na štadion ter navijali za svoj najljubši klub. Predolgo ste kolesarske dirke spremljali le po televizijskih ekranih in mobilnih telefonih. Želim si, da bi bili prizori s tekme med Mariborom in Muro bolj v duhu prave medsebojne razdalje ter da bi bil slovenski del Gira d'Italia epidemiološko bolj varen. Imam občutek, da so vas čustva preveč zanesla ob sproščanju ukrepov. Prehitro ste pozabili, kakšno leto je za nami in kaj vse nas lahko doleti, če se bomo brezbrižno ravnali,« je opozoril predsednik OKS.

Navijači Maribora in Mure so si v soboto pošteno dali duška. FOTO: Jure Eržen/Delo
Navijači Maribora in Mure so si v soboto pošteno dali duška. FOTO: Jure Eržen/Delo


Dodal je, da si nihče ne želi ponoviti vrste ukrepov in zapore države. »Ne želimo si, da bi se ti dnevi, tedni in meseci ter leto spremenili v več let. Navijači ste tisti, ki vedno pravite, da so športniki pravi ambasadorji naše države. Ne politika in ne gospodarstvo, temveč šport. Prosim vas, da z upoštevanjem ukrepov pomagate športu živeti dalje! Da se tekmovanja nadaljujejo, da so štadioni vsak teden bolj polni in da bo naša Zdravljica spet zaigrala pred večtisočglavo množico,« je še zapisal Gabrovec.

»Upoštevajmo ukrepe, ki nam jih narekujejo pristojni, in storimo vse, da se izognemo novemu valu ukrepov in epidemije. Ne verjamem, da bi šport preživel, in ne verjamem, da bi vi, zvesti in goreči navijači, še našli smisel in motivacijo za borbenost proti virusom in politiki. Ravnajmo odgovorno. V dobro športa. V dobro vseh nas,« je zaključil Bogdan Gabrovec.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine