Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ponedeljkovo jutro bo dalo marsikateri odgovor Gajserju

VN Kitajske v motokrosu bo šele v ponedeljek, Tim Gajser ima 14 točk prednosti pred Jorgejem Pradom. Na Šanghaj ima lepe spomine.
Tim Gajser brani 14 točk prednosti pred Jorgejem Pradom. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser brani 14 točk prednosti pred Jorgejem Pradom. FOTO: Honda Racing
13. 9. 2024 | 13:32
13. 9. 2024 | 13:34
1:49

V neobičajnem terminu, v ponedeljek zjutraj po slovenskem času, bo ena najpomembnejših dirk, morda že odločilna v svetovnem prvenstvu motokrosistov. Vodilni v razredu MXGP Tim Gajser (Honda) VN Kitajske v Šanghaju začenja s prednostjo 14 točk pred branilcem naslova Jorgejem Pradom (GasGas).

Španec je dobil zadnjo dirko v Turčiji in želi pred zadnjim dejanjem konec meseca v domači La Manchi še izboljšati svoj položaj, Slovenec pa se bo trudil privoziti čim zajetnejšo točkovno zalogo za veliki finale.

»Na Kitajsko imam lepe spomine, saj sem tam leta 2019 prejel pokal za zmago v svetovnem prvenstvu. Predvidevam, da bo proga tokrat drugačna, vendar so organizatorji nazadnje vse opravili dobro, tako da me zanima, kaj bodo pripravili tokrat. Dirka bo verjetno malce drugačna, saj jo bomo vozili v ponedeljek, vse ostalo pa ostaja enako. Dejansko pa jo že komaj čakam,« je optimističen zdaj že 28-letni Gajser, ki lovi šesti naslov, petega v MXGP.

Nastopil bo tudi Jan Pancar, ki drži solidno 14. mesto. Kvalifikacije bodo v nedeljo ob 10.10, prva vožnja v ponedeljek ob 7.15, druga ob 10.10.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Ne verjemite vražam; naj bo petek, 13., vaš srečni dan.

PREVERITE PONUDBO  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine