Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Gajser za rojstni dan v prvi vožnji VN Turčije četrti za Pradom

V Turčiji poteka dirka svetovnega prvenstva v motokrosu, prvo vožnjo je presenetljivo dobil Jeremy Seewer. Gajser četrti, Prado mu je odščipnil dve točki.
Tim Gajser se ni najbolje znašel v prvi vožnji. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser se ni najbolje znašel v prvi vožnji. FOTO: Honda Racing
8. 9. 2024 | 13:59
8. 9. 2024 | 14:10
1:49

Slovenski as Tim Gajser, ki danes praznuje 28. rojstni dan, je v prvi vožnji VN Turčije svetovnega prvenstva v motokrosu zasedel četrto mesto. Njegova prednost pred tretjeuvrščenim branilcem naslova Jorgejem Pradom se je zmanjšala za dve točki, z 19 na 17. Malce presenetljivo je v Afyonu zmagal Jeremy Seewer, drugi je bil Maxime Renaux. Druga vožnja bo ob 16.10.

Nizozemec Jeffrey Herlings je zgodaj storil napako in padel, končal je na 12. mestu, kar praktično pomeni, da je izpadel iz boja za naslov. Do konca bosta namreč samo še dve dirki. Jan Pancar je slabše štartal in zasedel 16. mesto.

Gajser je ubiral počasnejše linije. FOTO: Honda Racing
Gajser je ubiral počasnejše linije. FOTO: Honda Racing

Gajser, ki je lani v Turčiji zmagal prvič po vrnitvi po poškodbi, je bil najboljši v sobotnih kvalifikacijah in prednost pred Pradom, ki je bil drugi, povečal s 17 točk na 18. Prvi je izbiral štartno mesto in to tudi izkoristil, saj je iz prvega zavoja prišel drugi za Seewerjem. Toda proga mu ni tako ustrezala, kot si je obetal, ubiral je zunanje linije, ki so se izkazale za počasnejše, in prehitela sta ga tako Renaux kot Prado. Do konca se vrstni red pri vrhu ni spreminjal.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine