Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Pia Babnik na uvodnem majorju sezone brani tretje mesto

Najboljša slovenska golfistka danes v ZDA začenja nastop na prvem velikem turnirju sezone za najboljše poklicne igralke.
Pia Babnik je pozorno preizkusila igrišče Carlton Woods pri Houstonu. FOTO: Osebni arhiv
Pia Babnik je pozorno preizkusila igrišče Carlton Woods pri Houstonu. FOTO: Osebni arhiv
20. 4. 2023 | 09:45
20. 4. 2023 | 10:17
1:47

Na igrišču Carlton Woods pri Houstonu bo na prvenstvu Chevron z nagradnim skladom 4,6 milijona evrov nastopila tudi Pia Babnik, ki je lani na tem tekmovanju – zadnjič pred selitvijo v Teksas so ga priredili v Kaliforniji – zasedla izjemno tretje mesto.

Ljubljančanka je ta čas na 85. mestu svetovne lestvice, zdaj je pred njo prvi letošnji nastop na turnirju elitne serije LPGA. Dosežki na začetku sezone niso bili v skladu z njenimi pričakovanji, čeprav so slabe vremenske razmere med pripravami v Španiji na začetku leta napovedovale zahtevnejši start.

Babnikova se je na prvih štirih turnirjih v evropski seriji LET le na zadnjem v Singapurju uvrstila v finalni del. Medtem je zamenjala palice, na treningih pa je že kazala bolj natančno in stabilno igro. Prepričljivo je zmagala tudi na uvodnem turnirju Slo tour konec marca na Otočcu.

Z očetom in trenerjem Alešem Babnikom sta v ZDA odpotovala že prejšnji teden, tako da je imela Pia dovolj časa za kakovostno pripravo na tamkajšnje razmere za igro. Danes bo igro začela ob 19.15 po slovenskem času.

Lani je bila na prvenstvu Chevron najboljša Jennifer Kupcho (trenutno 20. na svetovni lestvici) iz ZDA, druga je bila njena rojakinja Jessica Korda (27.).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine