Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Odrovi za konec SP še deveto mesto

Slovenska plavalka Tjaša Oder je na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji osvojila deveto mesto na 800 m prosto. 
Tjaša Oder je bila blizu uvrstitve v finale svetovnega prvenstva. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Tjaša Oder je bila blizu uvrstitve v finale svetovnega prvenstva. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
N. Gr., STA
26. 7. 2019 | 08:06
26. 7. 2019 | 08:09
3:13
Z dosežkom 8:30,97 je za osebnim rekordom zaostala za pet sekund, finale pa se ji je izmuznil za dobro sekundo. Kljub novi zgrešeni priložnosti za finale na Korejskem polotoku je bila visokorasla Korošica tokrat prešerne volje. "Seveda mi je malo žal za tisto sekundo in finale. A na 800 m prosto res nisem vedela, da bom tako blizu najboljšim in deveta na svetu. Imela sem 13. prijavljeni čas in pričakovala, da bom tam nekje tekmo tudi končala," je v prvem odzivu po tekmi nasmejana povedala plavalka.

Za boljši dosežek in finale pa bi morala nekaj hitreje odplavati drugo četrtino proge. "Nisem verjela, da lahko iztisnem iz sebe toliko, kot sem lani plavala popoldan. Lahko bi sicer začela nekaj hitreje na prvi polovici, čeprav sem na 200-metrih plavala blizu osebnemu rekordu, zato je nastop kar v redu. Deveto mesto je le deveto mesto. Malo je grenkega priokusa, a žal nimam še ene priložnosti ... A res, zaradi devetega mesta ne bom šla domov razočarana. Ena sekundo na 800 metrov ni nič. Če bi imela tekmice malo bližje, bi lahko iztisnila iz sebe več," je dejala nekdanja mladinska svetovna prvakinja, ki je lani zaključila šolanje na univerzi v Arizoni in se vrnila v domače okolje pod Peco.
 

Najboljša v dvobojih ena na ena


Kot pravi, je na teh razdaljah na velikih tekmah vedno težko. "Najboljše na srednjih progah gredo malo naprej, potem pa se ostale med sabo levo in desno do njih ne vidimo. Vem pa, da sem zelo dobra v dvoboju ena na ena in to mi je malo manjkalo. Če bi Rusinja ob meni še nekaj časa držala moj tempo, bi se danes verjetno izšlo za finale," je še povedala plavalka, ki je pred tremi leti na EP v Londonu osvojila bron na tej razdalji, danes pa imela tudi malo nesreče, da ni postala druga slovenska finalistka plavalnih svetovnih prvenstev v 50-metrskih bazenih po Sari Isaković. A kot pravi, kariere še ni konec in prav z visokima z uvrstitvama v Gwangjuju je dobila novo motivacijo za delo.

Na današnji tekmi je Odrova začela zadržano, nato pa po 100 metrih začela stopnjevati ritem. Kmalu se je prebila na šesto mesto, nato pa prehitela še mlado madžarsko zvezdnico Ajno Kesely. Na drugi strani bazena je bila nekaj prehitra spet Španka Mireia Belmonte, ki bi "morala" za neposredni dvoboj in vrhunski dosežek plavati ob Odrovi. V ospredju so kmalu ušle Američanki Katie Ledecki in Leah Smith ter Avstralka Ariarne Titmus, ki niso bile najboljše le v skupini, ampak tudi v celotnih kvalifikacijah.

V Gwangjuju slovenski tabor čakata še dva nastopa mladih plavalk, ki debitirata v svetovni plavalni eliti. V soboto bo Neža Klančar plavala na 50 m prosto, v nedeljo pa Katja Fain na 400 m mešano.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine