Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Odbojkarji v Rim po zlato; Čebulj: Čas je, da naredimo ta zadnji korak

Slovenska odbojkarska reprezentanca je še enkrat s 3:1 premagala Ukrajino in se uvrstila v polfinale evropskega prvenstva. V četrtek s Poljsko ali Srbijo.
Slovenci so preskočili Ukrajince. FOTO: CEV
Slovenci so preskočili Ukrajince. FOTO: CEV
11. 9. 2023 | 18:43
11. 9. 2023 | 19:48
3:41

Vsaj nekaj živcev so za odločilne boje evropskega prvenstva sebi in navijačem tokrat privarčevali slovenski odbojkarji. Niso se spravili v globok jarek kot pred tem proti Turčiji, čeprav povsem gladko ni šlo. V četrtfinalu so ob slovesu od Varne še drugič premagali Ukrajino. Zmaga s 3:1 (17, 29, -21, 23) jim je prinesla nastop na sklepnem delu eura v Rimu, kjer bodo želeli osvojiti četrto kolajno na zadnjih petih turnirjih najboljših na stari celini.

Pod vodstvom selektorja Gheorgheja Cretuja bodo v večnem mestu naskakovali prvo zlato. V četrtek kapetana Tineta Urnauta in njegove čaka polfinale z zmagovalcem jutrišnjega derbija med Poljsko in Srbijo.

Slovenija je bila spet boljša od Ukrajine. FOTO: CEV
Slovenija je bila spet boljša od Ukrajine. FOTO: CEV

Slovenci, ki so Ukrajince v prvi tekmi EP prav tako premagali s 3:1 (izgubili so prvi niz), so po turškem opozorilu zaigrali kot novi. Zlahka so dobili prvi niz na 17, a drugega že veliko težje na razliko, v tretjem pa bili neprepoznavni in tekmecem ponudili roko rešitve. Tudi v četrtem jim dolgo ni šlo po načrtih, ampak v finišu so unovčili izkušnje in znanje ter kot prvi prišli med najboljše štiri reprezentance. To je bila že njihova sedma zaporedna zmaga na euru štirih držav, ki bo vrhunec doživel v glavnem italijanskem mestu.

Ukrajinci so v drugem nizu vodili s 24:22, pozneje imeli še dve zaključni žogi, toda niz vseeno izgubili. Kar jim ni uspelo v drugem, jim je uspelo v tretjem, ko so se vrnili v igro za zmago. In v tej igri so bili vse do konca četrtega niza. V njem so vodili s 23:22, po izenačenju pa je Jan Kozamernik z blokom Sloveniji priboril zaključno žogo, ki jo je izkoristil kapetan Urnaut, je ključne trenutke povzela STA.

Rok Možič je ljubljenec navijačev. FOTO: CEV
Rok Možič je ljubljenec navijačev. FOTO: CEV

Sloveniija gre naprej. FOTO: CEV
Sloveniija gre naprej. FOTO: CEV

»Vedeli smo, da bo izenačena tekma. V težkih trenutkih smo dali vse od sebe in zelo smo veseli, da smo prišli v polfinale. Zdaj bomo uživali v trenutku in se še ne bomo obremenjevali z Rimom, najprej moramo videti, kdo bo naš nasprotnik v polfinalu. Potem se bomo dobro pripravili nanj. Bili smo že v takšnih situacijah, bili tudi večkrat v finalu, in vemo, da je prišel naš čas, da naredimo še ta zadnji korak,« je bila prva izjava Klemna Čebulja. Slovenija je osvojila tri srebrne kolajne na EP, nazadnje pa bila na SP četrta.

Klemen Čebulj je odločen iti do konca. FOTO: CEV
Klemen Čebulj je odločen iti do konca. FOTO: CEV

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine