Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Nekdanja hrvaška predsednica bo sodelovala pri izbiri prirediteljev OI

Kolinda Grabar-Kitarović bo v komisiji Mednarodnega olimpijskega komiteja zamenjala Norvežanko Kristin Kloster Aasen.
Kolinda Grabar-Kitarović bo soodločala o prirediteljih olimpijskih iger. FOTO: Reuters
Kolinda Grabar-Kitarović bo soodločala o prirediteljih olimpijskih iger. FOTO: Reuters
M. Š., STA
11. 10. 2021 | 14:30
1:29
Kolinda Grabar-Kitarović, nekdanja predsednica Hrvaške, je nova članica komisije Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) za izbiro prihodnjih gostiteljev olimpijskih iger. Odločitev članov izvršnega odbora ob imenovanju hrvaške funkcionarke je pozdravil tudi Thomas Bach, predsednik MOK.

Grabar-Kitarovićeva bo v komisiji zamenjala Norvežanko Kristin Kloster Aasen, ki je kljub izvolitvi v komisijo naknadno odstopila. Nekdanja hrvaška predsednica je od lanskega leta članica izvršnega odbora MOK, po obstoječih pravilih krovnega olimpijskega komiteja pa lahko opravlja zgolj eno funkcijo.

Komisija se sicer ukvarja in pogovarja s predstavniki prizorišč, ki izrazijo željo po izvedbi poletnih ali zimskih olimpijskih iger kot del novega procesa izbire gostiteljev v želji po cenejših igrah in v luči trajnostnega razvoja. Grabar-Kitarovićeva je sicer že sodelovala pri izbiri avstralskega Brisbana za organizacijo poletnih OI leta 2032. Pristojni pri MOK morajo v prihodnjem obdobju podeliti še zimske olimpijske igre leta 2030.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine