Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Japonci končali zmagoviti niz Slovencev

Naši odbojkarji so morali po šestih zaporednih zmagah v ligi narodov na turnirju v Fukuoki priznati premoč gostiteljem.
Selektor Gheorghe Cretu in Tonček Štern nista mogla preprečiti slovenskega poraza. FOTO: Jure Makovec/AFP
Selektor Gheorghe Cretu in Tonček Štern nista mogla preprečiti slovenskega poraza. FOTO: Jure Makovec/AFP
M. Š., STA
8. 6. 2024 | 14:52
8. 6. 2024 | 14:52
2:22

Odbojkarska liga narodov nima več neporažene reprezentance. Najdlje so brez neuspeha zdržali Slovenci, ki pa so morali po šestih zaporednih zmagah, štirih na prvem turnirju v Antalyji in dveh v Fukuoki, z 1:3 (-23, 19, -24, -21) priznati premoč Japoncem.

Naša vrsta je s tem porazom na lestvici zdrsnila na četrto mesto, pred njo so Italijani, Poljaki in Japonci. V boju za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu pa ta neuspeh ni tragičen. Z njim niso izgubili veliko točk za točkovanje mednarodne zveze in so še naprej v dobrem položaju. Bo pa zdaj še toliko bolj pomembna zadnja tekma na Japonskem proti Bolgariji, za mirnejšo vrnitev v Ljubljano, kjer bo zadnji turnir rednega dela, bodo potrebovali zmago.

Varovanci Gheorgeja Cretuja proti hitrim, skočnim in vedno neugodnim tekmecem, ki so dobili zadnje tri medsebojne tekme, niso bili na ravni prejšnjih dvobojev, a so kljub temu imeli svoje priložnosti. V prvem nizu so namreč zapravili vodstvo z 19:16, potem ko so tekmecem dovolili štiri zaporedne točke, nato pa so ti izkoristili tudi prvo zaključno žogo.

V tretjem so imeli zaključno žogo Slovenci, a je niso izkoristili. Japonci so znali kaznovati vsako napako, kar velja tudi za četrti niz, v katerem so bili ves čas v prednosti.

Pri Sloveniji, ki je zbrala 14 blokov, je Tonček Štern dosegel 27 točk in bil tudi najučinkovitejši igralec tekme. Tine Urnaut je prispeval 13 točk, Klemen Čebulj pa 11. Urnaut je dosegel tudi tri ase, Tonček Štern in Jan Kozamernik pa po štiri bloke. Prav servis je bil najmočnejše orožje gostiteljev, še posebno se je z njim izkazal Juji Nišida, ki je štiri od svojih 26 točk dosegel z asi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine