Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Iranci v prvem nizu le razjezili pozneje odlične Slovence

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v Riminiju v ligi narodov še naprej zbira zmage.
Klemen Čebulj je dosegel proti Iranu največ točk med vsemi Slovenci. FOTO: Uroš Hočevar
Klemen Čebulj je dosegel proti Iranu največ točk med vsemi Slovenci. FOTO: Uroš Hočevar
STA, J. K., F. T.
17. 6. 2021 | 18:50
17. 6. 2021 | 19:04
2:36
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v Riminiju v ligi narodov še naprej zbira zmage. V 12. kolu je zmagala še devetič, s 3:1 (-14, 20, 19, 30) je premagala neugodni Iran, s tem pa zadržala najmanj četrto mesto, ki še vodi v polfinale. Obračun je močno spominjal na sredinega, ko so Slovenci zaspano začeli obračun proti Avstralcem. Tako so bili v prvem nizu proti visokemu iranskemu bloku povsem nemočni, a ko so rešili težavo z napadom, se je vse obrnilo v njihovo prid.



Klemen Čebulj je v napadu povlekel svoje soigralce, kot morata sta začela igrati blokerja, mogoče je manjkal le nekoliko udarnejši servis. A tudi brez njega je Slovenija prišla do uspeha, s katerim še naprej lahko realno računa vsaj na četrto mesto. Sploh zaradi nepričakovanega poraza Srbov, ki so danes z 0:3 klonili proti Argentini. Četo Alberta Giulianija zdaj čakajo trije dnevi odmora, zadnji igralni ciklus pa bodo začeli v ponedeljek z obračunom proti ZDA. Do konca rednega dela jih nato čakata še Japonska in Bolgarija.


Rusija uspešna, Srbiji spodrsnilo


Že pred dvobojem Irana in Slovenije sta tekmi odigrala glavna tekmeca naših odbojkarjev v boju za četrto mesto, ki še prinaša polfinale v letošnji izvedbi lige narodov. Rusija je svojo nalogo dobro opravila, s 3:0 je ugnala Bolgarijo, hud udarec pa je utrpela evropska prvakinja Srbija, ki je z 0:3 izgubila proti Argentini. Srbom so Slovenci zdaj pobegnili na štiri točke prednosti, z Rusi pa so se spet izenačili. Vodilni Brazilci so s 3:0 v nizih opravili z Avstralijo (-17, -22, -12) in pred prvimi zasledovalci Poljaki, ki zvečer še igrajo z Nemčijo, vodijo za pet točk.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine