Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Hamiltonov nasmešek hitro zamenjal pokerski izraz

Jutri v Sočiju dirka za VN Rusije. Hamilton ima 40 točk prednosti. Vettel: Kritike mi ne pridejo do živega. Prvi trening Nemcu, drugi Angležu.
Lewis Hamilton se ne zanaša na 40 točk prednosti. FOTO: Reuters
Lewis Hamilton se ne zanaša na 40 točk prednosti. FOTO: Reuters
29. 9. 2018 | 08:00
5:00
Pri Ferrariju so za dirko za VN Rusije v Sočiju, štart bo jutri ob 13.10, pripravili največji, že skoraj revolucionaren sveženj izboljšav na modelu SF71H, v želji, da bi čim prej nadoknadili zaostanek za Mercedesom in Lewisom Hamiltonom.

Če se dan pozna po jutru, so s povsem novim prednjim krilcem in drugimi novostmi zadeli žebljico na glavico. Sebastian Vettel je bil najhitrejši na včerajšnjem prvem prostem treningu. Hamilton si s tem ne beli las, a se hkrati zaveda, da ga debelih 40 točk prednosti pred Nemcem ne sme uspavati. Na drugem treningu je tekmecu odgovoril na najboljši način: z najboljšim časom.

Na voljo še ogromno točk


Zadovoljen zaradi zmag v Monzi in Singapurju si je branilec naslova Hamilton šest dirk pred koncem privoščil odmor in polnil baterije pred finišem sezone, družbo v Dubaju mu je delala razvpita ameriška raperka Nicki Minaj, po pisanju britanskih tabloidov njegova nova simpatija. Resnica ali ne, romanco na stran, čas je za posel. Peti naslov svetovnega prvaka je na dosegu rok, a hkrati še zelo daleč.



"Nikdar ne moreš imeti ene roke na lovoriki. Ali imaš obe ali pa nobene. Nič se ni spremenilo po zadnji dirki. Še vedno je daleč do cilja, na voljo je ogromno točk. Vsi v moštvu imamo glave dol in smo predani delu, želimo še izboljšati dirkalnik. Pred nami so različni izzivi, različna dirkališča," stvari noče prehitevati 33-letni Hamilton, ki je v Singapurju po mnenju opazovalcev zadal pravi "nokavt" Ferrariju in Vettlu. Teoretično za naslov na šestih dirkah potrebuje le tri zmage in še ene stopničke ...
 

Pokerski žargon


"Glede na to, v kakšnem zaostanku smo bili na začetku sezone, lahko rečem, da smo lahko nadvse zadovoljni z doseženim, ves čas se izboljšujemo," pravi Hamilton in dodaja, da je v najtežji sezoni proti najtežjemu tekmecu vložek ogromen. "Denar je na sredini mize, kup je vse večji, vsak vikend moraš hazardirati in sprejemati odločitve, ali je tveganje vredno nagrade," je kvartopirski žargon uporabil Hamilton, čigar izraz na obrazu je bil ob prihodu na obalo Črnega morja pokerski, veliko bolj resen kot prej na družbenih mrežah.

Sebastian Vettel ohranja upanje na srečen zasuk v boju za peti naslov. FOTO: Reuters
Sebastian Vettel ohranja upanje na srečen zasuk v boju za peti naslov. FOTO: Reuters


Po zmagi v Singapurju se ni vrnil v Evropo, aktiven počitek je preživljal na Borneu, Maleziji in v Dubaju. "Videl sem veliko lepega, ob tem pa tudi trdo treniral," je povedal Hamilton, ki ga vse bolj vleče v poslovne vode, v začetku meseca je v New Yorku luč sveta ugledala njegova kolekcija modnih oblačil: "Želim uspeti tudi kot podjetnik in poslovnež, a za zdaj sem še vedno predvsem dirkač in želim biti najhitrejši."
 

Mercedes še neporažen v Rusiji


Kvalifikacije bodo danes ob 14. uri. Odkar se je F1 leta 2014 vrnila v Rusijo, Mercedes še ne pozna poraza, prvi dve dirki je dobil Hamilton, naslednjo Nico Rosberg in zadnjo Valtteri Bottas, čeprav je kot prvi štartal Vettel. Slednji še zdaleč ni obupal v lovu na peti naslov. "Ne bomo se vdali. Stvar je zelo preprosta. Znašli smo se v zaostanku, ki ga moramo začeti zmanjševati, da bomo ostali v igri. To lahko storimo le, če bomo spredaj, po možnosti pred vsemi. Dali bomo vse od sebe in trdno verjamem, da imamo možnosti," je dejal Nemec, na katerem je vse večji pritisk, še posebej, ker ga je nekaj neumnih napak stalo ogromno točk.

"Seveda ga čutim, toda v prvi vrsti si ga nalagam sam. Z njim se ne obremenjujem. V prostem času skoraj ne berem novic o formuli 1, bolj me zanima nogomet. Ne pustim, da mi kritike pridejo do živega. Držim se načela, da nikdar nisi tako dober in nikdar tako slab, kot ljudje govorijo."

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine