Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Galatasaray razred zase za Gorenjce

Kranjski Triglav izgubil prvo tekmo finala pokala challenger.
V Istanbulu se voda zaradi hudega rezultatskega boja ni posebej zapenila. FOTO: Mirko Kunšič
V Istanbulu se voda zaradi hudega rezultatskega boja ni posebej zapenila. FOTO: Mirko Kunšič
Š. R., STA
6. 4. 2024 | 20:36
6. 4. 2024 | 20:37
1:47

Vaterpolisti kranjskega Triglava so v prvi finalni tekmi pokala challenger v Istanbulu izgubili z Galatasarayem s 6:14 (2:3, 2:5, 1:3, 1:3). Povratna tekma bo 27. aprila v Kranju.

Vaterpolisti Triglava so že z uvrstitvijo v finale poskrbeli za zgodovinski uspeh slovenskega vaterpola. V polfinalu so izločili švicarski Kreuzlingen, potem ko so na povratni tekmi igrali neodločeno 10:10, prvo tekmo v Kranju pa dobili z 11:10.

Turški Galatasaray ima v finalu status jasnega favorita, kar je najuspešnejša turška vaterpolska zasedba v zgodovini (ima 28 naslovov prvaka) potrdila tudi v domačem bazenu.

Tokrat so po dokaj izenačeni prvi četrtini Kranjčani popustili v obrambi, tako da je sredi druge Galatasaray vodili že z 8:3. Jan Justin je še znižal na 3:5, nato pa so domači dosegli tri zaporedne gole in šele Juš Vončina je prekinil njihovo serijo golov.

Tudi v tretji in zadnji četrtini kranjski vaterpolisti niso prišli do svoje igre. Prednost domačih vaterpolistov je tako naraščala iz minute v minuto. Pred zadnjim odmorom so vodili s šestimi goli razlike, končna razlika pa je bila +8.

Za slovensko ekipo je dva gola dosegel Justin, po enega pa Vončina, Filip Cvijanović Tepina, Nikola Rajlić in Aljaž Troppan.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine