Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ema Volavšek znova na stopničkah

Najboljša slovenska tekmovalka v nordijski kombinaciji se je na preizkušnji za veliko nagrado FIS v Oberstdorfu izkazala z drugim mestom.
Ema Volavšek se je znova zavihtela na zmagovalni oder. FOTO: Marko Feist
Ema Volavšek se je znova zavihtela na zmagovalni oder. FOTO: Marko Feist
31. 8. 2022 | 21:38
31. 8. 2022 | 22:37
3:11

Najboljša slovenska tekmovalka v nordijski kombinaciji Ema Volavšek je vrhunsko pripravljenost potrdila tudi na drugi letošnji posamični tekmi za veliko nagrado pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Oberstdorfu. Potem ko je v nedeljo prvič okusila slast zmage v poletni različici svetovnega pokala, se je danes zvečer izkazala z drugim mestom.

Volavškova, ki je bila po skoku (98 m) na srednji napravi pod Senčno goro tretja, je morala premoč priznati zgolj Gydi Westvold Hansen. Norveška šampionka, ki brani skupno zmago v tem tekmovanju, je imela v cilju skoraj minuto (+ 58,4) naskoka pred 19-letno kombinatorko z Vrha nad Želimljami. Tretje mesto je osvojila Nemka Nathalie Armbruster (+ 1:12,0).

»S tekmo sem zelo zadovoljna. Skok je bil zelo dober, tudi tek je bil dober. Gyda za zdaj v tem tekmovanju še ne pozna poraza, se pa že zelo veselim konca tedna v Tschaggunsu, kjer se bom potrudila po najboljših močeh,« je Volavškova napovedala zadnji letošnji tekmi za veliko nagrado FIS, ki bosta v soboto in nedeljo na Predarlskem v Avstriji.

Silva Verbič je bila po skokih na petem mestu. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Silva Verbič je bila po skokih na petem mestu. FOTO: Georg Hochmuth/AFP

Naša druga reprezentantka Silva Verbič je z zaostankom 2:53,4 v Oberstdorfu zasedla deseto mesto. Še boljša uvrstitev se ji je obetala po skokih, po katerih je držala peto mesto. V skupni razvrstitvi se je Volavškova še utrdila na vrhu razpredelnice, v kateri ima po dveh preizkušnjah (od štirih) 50 točk prednosti pred drugouvrščeno Finko Minjo Korhonen, ki je bila tokrat četrta. Verbičeva je na 11. mestu.

Nove točke tudi za Brecla

Med moškimi se je prepričljive zmage veselil Avstrijec Franz-Josef Rehrl, ki sta mu družbo na zmagovalnem odru delala drugouvrščeni Japonec Rjota Jamamoto (+ 31,9) in tretjeuvrščeni Finec Eero Hirvonen (+ 38,4). Najboljši slovenski kombinatorec je bil spet Gašper Brecl (+ 2:39,6), ki si je s 27. mestom priskakal in pritekel nove točke za veliko nagrado.

Erazem Stanonik in Matic Garbajs sta pristala na 50. oziroma 53. mestu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine