Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ema Volavšek sezono sklenila s stopničkami v Schonachu

Norvežanka Gyda Westvold Hansen je osvojitev velikega kristalnega globusa potrdila z novo zmago.
Ema Volavšek se je v Schonachu izkazala s tretjim mestom. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Ema Volavšek se je v Schonachu izkazala s tretjim mestom. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
13. 3. 2022 | 14:19
13. 3. 2022 | 23:45
3:16

Najboljša slovenska tekmovalka v nordijski kombinaciji Ema Volavšek je odlično sklenila sezono. Na zadnji preizkušnji za svetovni pokal 2021/22 v Schonachu si je 19-letna članica ljubljanske Ilirije priskočila in pritekla tretje mesto.

Volavškova je bila tretja že po 93-metrskem skoku na srednji napravi v Schonachu, na 5-kilometrski tekaški preizkušnji pa je zadržala to uvrstitev. Novo zmago je slavila norveška šampionka Gyda Westvold Hansen, ki je bila najboljša že po prvem »polčasu« tekme. Toda v teku je izgubila precej prednosti, v cilj pa je rešila 7,8 sekunde naskoka pred drugouvrščeno Japonko Haruko Kasai. Volavškova, ki je bila včeraj peta, je za norveško zmagovalko zaostala za 16,6 sekunde.

Mlada nordijska kombinatorka z Vrha nad Želimljami se je tako veselila svojih drugih stopničk v svetovnem pokalu po decembrskem drugem mestu v Ramsauu, v končni razvrstitvi pa je osvojila tretje mesto za Norvežankama Hansnovo in Ido Marie Hagen.

»S tokratno tekmo sem zelo zadovljna. Že na skakalnici sem pokazala, da znam, saj sem se uvrstila visoko. V teku mi je šlo dobro, a moram priznati, da je bila to ena od najtežjih tekem v sezoni, saj je bilo zelo vroče na progi in je bilo zato še težje teči kot običajno. S celotno sezono sem tudi zadovoljna, bila sem konstantna, to mi je prineslo tudi skupno tretje mesto in dvojne stopničke. Sledi malo počitka in nato priprave za naslednjo sezono, da bom lahko še boljša,« je povedala Volavškova.

Naša druga reprezentantka Silva Verbič je z enajstega mesta, ki ga je držala po skokih, na preizkušnji v Schonachu nazadovala na končno 17. mesto. V skupni razvrstitvi je končala na 16. mestu.

Med moškimi je zmagal norveški zvezdnik Jarl Magnus Riiber, ki je v razburljivem dvoboju strl odpor Avstrijca Johannesa Lamparterja (+ 4,2), tretji pa je bil Nemec Vinzenz Geiger (+ 5,1). Riiber si je na ta način zagotovil tudi veliki kristalni globus, z 49. zmago v svetovnem pokalu pa se je na vrhu večne lestvice odlepil od legendarnega Finca Hannuja Manninena.

Edini slovenski kombinatorec na štartu Gašper Brecl (+ 4:51,9) je pristal na 43. mestu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine