Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ema Kozin v zadnjih mesecih še napredovala

Na Ptuju že vse nared za večer boksa z osmimi profesionalnimi dvoboji.
Vse razen nove prepričljive zmage Eme Kozin bi bilo veliko presenečenje. FOTO: Blaž Samec/Delo
Vse razen nove prepričljive zmage Eme Kozin bi bilo veliko presenečenje. FOTO: Blaž Samec/Delo
22. 5. 2021 | 17:32
22. 5. 2021 | 17:49
2:23
V ptujski športni dvorani Campus Sava se bo danes ob 18. uri začel večer profesionalnega boksa s prenosom na uradnem facebook profilu Dejana Zavca. Na prireditvi se bo predstavilo pet slovenskih boksarjev, med njimi tudi Ema Kozin (20 zmag, 10 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza), svetovna prvakinja v srednji kategoriji po različicah WBF in WIBA ter (začasna) lastnica šampionskega pasu združenja WBC.

Slovenska »princeska« bo proti Srbkinji Radani Knežević (2 zmagi, 1 s k. o., 7 porazov), s katero se je pomerila že februarja lani v Donauwörthu in zmagala z nokavtom v uvodni rundi, seveda velika favoritinja. Da bo Kozinova znova ring zapustila dvignjenih rok, niti najmanj ne dvomi njen trener in menedžer Rudolf Pavlin.

»Odkar smo začeli sodelovati še s kondicijskim trenerjem Sašem Popovičem, je Ema naredila še korak naprej. Po testih, ki smo jih opravili, je napredovala za dvajset, trideset odstotkov,« je razkril Pavlin in večkrat ponovil, da bo 22-letnica iz Šmartnega ob Savi, ki se sicer že pripravlja za obračun z Južnoafričanko Noni Tenge konec julija na Malti, na Ptuju nastopila izključno zaradi promocije slovenskega boksa in podpore Zavcu.


Venko z Italijanom, Lazar s Čehom


V zadnjem dvoboju večera se bo Aljaž Venko za svojo četrto zaporedno profesionalno zmago v srednji kategoriji potegoval proti Italijanu Luci Chianconeju (1 zmaga). »Deluje mi čvrst in išče borbo iz neposredne bližine,« je tekmeca proučil 27-letni Konjičan. En profesionalni nastop in eno zmago ima v svoji statistiki tudi Denis Lazar, čigar drevišnji tekmec v poltežki kategoriji bo Čeh Martin Kabrhel (2 zmagi, 2 s k. o., 1 neodločen izid, 21 porazov).

Ognjeni krst v poklicnem ringu pa bosta prestala Lovro Kramberger v lahko-težki kategoriji proti Srbu Darku Kneževiću (13 zmag, 10 s k. o., 37 porazov) in Nijaz Ljubijankić v polvelterski kategoriji proti Srbu Bojanu Veljkoviću (1 zmaga, 1 s k. o., 1 neodločen izid, 13 porazov).

Zavec veliko pričakuje tudi od predstav dveh nemških boksarjev. Neporaženi Tom Dzemski (16 zmag, 9 s k. o.), sin Dejanovega dolgoletnega trenerja Dirka Dzemskega, se bo udaril z Madžarom Achillesom Szabom (25 zmag, 14 s k. o., 26 porazov), Dominik Bösel (30 zmag, 12 s k. o., 2 poraza) pa se bo pomeril s Čehom Ondrejem Budero (14 zmag, 8 s k. o., 1 neodločen izid, 20 porazov).

Boks Foto Dejan Zavec
Boks Foto Dejan Zavec

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine