Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ema Kozin prva slovenska boksarska številka 1 na svetovni lestvici

Naša najuspešnejša boksarka Ema Kozin vodi v supersrednji kategoriji, 2. februarja še za šampionski pas združenja WBO.
Menedžer Mirko Skoko (desno) in trener Rudolf Pavlin (levo) odlično vodita boksarko Emo Kozin na športni poti. FOTO: Valores Probox
Menedžer Mirko Skoko (desno) in trener Rudolf Pavlin (levo) odlično vodita boksarko Emo Kozin na športni poti. FOTO: Valores Probox
26. 12. 2018 | 16:30
26. 12. 2018 | 18:33
2:18
Ljubljana – Ema Kozin, ki ima v svoji profesionalni statistiki 15 zmag (8 s k. o.) in en neodločen izid, se je kot prva slovenska boksarka zavihtela na vrh neuradne svetovne lestvice (boxrec.com). Vodstvo je prevzela v supersrednji kategoriji (do 76,203 kg), v kateri se je pred poltretjim mesecem ovenčala s šampionskim pasom združenja WIBA.

Na lestvici Kozinovi sledita Američanka Franchon Crews Dezurn (4 zmage, 1 s k. o., 1 poraz) in Mehičanka Irais Hernandez (2 zmagi, 2 s k. o., 2 neodločena izida, 2 poraza), od katere je bila naša borka sredi oktobra v Münchnu boljša v (povratnem) obračunu za naslov svetovne prvakinje po različici WIBA.

Najuspešnejša slovenska boksarka si sicer niti med temi božično-novoletnimi prazniki ne bo mogla privoščiti kakšnega oddiha. Menedžer Mirko Skoko, ki jo skupaj s trenerjem Rudolfom Pavlinom odlično vodi na športni poti, je namreč 20-letnici iz Šmartnega ob Savi priskrbel dvoboj za še en šampionski pas.


Nasprotnica še ni znana


Ema se bo namreč čez dober mesec dni (2. februarja) v Münchnu borila še za naziv najboljše v supersrednji kategoriji uglednega združenja WBO. Katera nasprotnica se ji bo tedaj postavila po robu, bo znano v kratkem.

»Zelo sem vesela, da se bom lahko borila za naslov svetovne prvakinje v organizaciji WBO, po kateri si med drugimi šampionske pasove lastita tudi takšna asa, kot sta Anthony Joshua in Oleksander Usik. Zato se bom za ta dvoboj pripravila kot še nikoli in dala svojih 110 odstotkov, da bom sebi in Sloveniji priborila to prestižno lovoriko,« je poudarila Kozinova.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine