Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ana Belac odlična peta na Floridi

Na turnirju poklicnih golfistk v evropski seriji LET je Ana Belac v West Palm Beachu končala na 5. mestu, Piji Babnik pa se ni uspelo uvrstiti v rez.
Ana Belac je odlično odigrala turnir evropske serije na Floridi. Foto Gregory Shamus/AFP
Ana Belac je odlično odigrala turnir evropske serije na Floridi. Foto Gregory Shamus/AFP
22. 5. 2023 | 09:30
22. 5. 2023 | 09:32
0:25

Na igrišču Trump International v West Palm Beachu na Floridi se je karavana poklicnih golfistk iz evropske serije LET pomerila na turnirju v seriji Aramco, kjer sta na programu ekipna in individualna preizkušnja.

Šestindvajsetletna Ana Belac, ki je kot prva Slovenka leta 2021 postala članica elitne serije LPGA, je minuli vikend prikazala

zelo konstantno igro. V treh dneh je zbrala en udarec nad parom igrišča (skupno 217), le tri manj od zmagovalke, kar je zadostovalo za 5. mesto in denarno nagrado v višini 14.000 evrov. Za igrišče s parom 72 je po dnevih potrebovala 71, 75 in 71 udarcev.

Zmagala je Španka Carlota Ciganda (217 udarcev), druga je bila Čehinja Klara Davidson Špilkova (216), tretje mesto pa sta si razdelili Nemka Olivia Cowan in Novozelandka Lydia Ko (obe po 216).

Pia Babnik še išče pravo formo

Pia Babnik je še en turnir končala brez uvrstitve v finalno rundo, uvrstila se je na 95. mesto. Po dveh dnevih je imela na svojem računu 18 udarcev nad parom igrišča.

Devetnajstletna Ljubljančanka letos ne najde običajne forme iz prejšnjih sezon. Po smoli s pripravami zaradi slabega vremena, menjavi palic in težavami s hrbtom si še vedno prizadeva najti prave občutke za boljše nadaljevanje sezone.

Ta konec tedna v Belgiji

V ekipni konkurenci, kjer eden izmed članov amater, je zmagala ekipa Roussin (Pauline Roussin, Nuria Iturrioz, Trish Johnson in amater Michael Bickford). Drugo mesto je osvojila ekipa Alexander (kapetanka Casandra Alexander), tretje pa ekipa Ko (kapetanka Lydia Ko).

Ta vikend, od 26. do 28. maja, bodo igralke iz serije LET ponovno na stari celini. Na vrsti je turnir na igrišču Naxhelet Golf Club v belgijskem mestecu Wanze v bližini Liega.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine