Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Ambiciozni zmaji brez starih dolgov spet med evropsko elito

Nov trener Andrej Urnaut in malo sprememb v igralskem kadru odbojkarskega prvaka ACH Volleyja.
ACH Volley je predstavitev pred sezono opravil kar na ladjici na Ljubljanici. FOTO: Roman Šipić/Delo
ACH Volley je predstavitev pred sezono opravil kar na ladjici na Ljubljanici. FOTO: Roman Šipić/Delo
10. 10. 2018 | 05:58
4:13
Ljubljana – Prihajajoča sezona bo za odbojkarje ACH Volleyja prelomna, saj se vračajo na veliko sceno – v skupinski del lige prvakov, v katerega jim ni bilo potrebno napredovati skozi kvalifikacije. Vodstvo kluba je igralski mozaik sestavilo varčno in preudarno, bistvenih sprememb v njem ni, je pa nov obraz, Andrej Urnaut, na trenerskem stolčku.

Glede na to, da je njegov mladi predhodnik Zoran Kedačič igralcem v glavo vcepil zmagovalno miselnost in okrepil ekipni duh, je bila njegova odstavitev po koncu prejšnje sezone precejšnje presenečenje. Vodilni možje kolektiva zasledujejo preverjeno filozofijo in nadaljujejo pospešeno menjavanje trenerjev, čeravno so rezultati govorili v prid Kedačiča. »Pri nas že tradicionalno pride do spremembe vsaj na dve leti. V zadnjih dveh je bilo nekaj spodrsljajev, ocenili smo tudi, da ekipa potrebuje prevetritev. Spremembe so lahko tudi kočljive, a po drugi strani so gonilo napredka, zato je treba biti pogumen in drzen. Dodati želimo nov adrenalin in motivacijo,« je pojasnil športni direktor Aleš Jerala.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo


Igralski kader je dobil le nekaj lepotnih popravkov, ogrodje moštva je ostalo nespremenjeno. Nove delodajalce so poiskali Matej Mihajlovič, Matej Kök (oba Posojilnica Dob), Dmitrij Babkov (Calcit Volley) in Jan Planinc (Šoštanj Topolšica), bogato kariero je končal kapetan Andrej Flajs, vrzel v sprejemalski liniji pa so zakrpali Kanadčan Jori Mantha (Hoče), Jure Okroglič (Calcit Volley) in morda tudi Ukrajinec Tima Polujan (20 let, 197 cm). »Tima je ta čas na preizkušnji, a je njegova usoda še negotova. Trenutno imamo v kadru 11 igralcev, mozaik bomo še dopolnili s kakšnim tujcem, saj na domačem trgu za nas ni zanimivih obrazov, reprezentanti pa že imajo delodajalce. Iščemo motiviranega, kakovostnega in cenovno sprejemljivega odbojkarja, ne nujno korektorja, čeprav imamo na tem položaju le Petra Đirlića. Ko ga bo treba spočiti, imamo namreč dovolj igralcev, ki lahko vskočijo na to mesto, lahko pa igramo tudi sistem brez korektorja,« poudarja Jerala.


Proračun 700.000 €


Klub skorajda ne vleče več dolgov iz preteklosti, ki so ga pred leti skorajda stali obstoja. Proračun bo za odtenek manjši, ocenjen na okrog 700.000 evrov, kar je še vedno dovolj, da želja po treh lovorikah v sezoni, obeh domačih in interligaški, še zdaleč ni preambiciozna. Lani je trojček spodletel zaradi interligaškega polfinalnega poraza proti Kamničanom. Za nameček želijo ljubljanski zmaji slovenske barve tudi dostojno zastopati v ligi prvakov, o konkretnejših rezultatskih ciljih pa bo mogoče govoriti šele sredi novembra po žrebu skupin. V zadnjem delu pripravljalnega obdobja pred nedeljskim začetkom prvoligaške sezone (v Tivoliju s Salonitom) je ACH Volley dvakrat odpravil zamejsko Posojilnico Dob ter po enkrat Kanalce in Kamničane, pokleknil pa pred Padovo in Monzo.

»Med pripravami smo imeli nekaj težav. Polovica moštva je sanirala manjše poškodbe, dolgo časa sta manjkala reprezentanta Jani Kovačič in Uroš Pavlovič. Tudi zato so nihanja v dvobojih z italijanskima prvoligašema razumljiva. Sicer sem lahko zadovoljen. S fanti smo se odlično ujeli, vsi so profesionalci in znajo igrati odbojko. Do začetka lige prvakov imamo še dovolj časa za popravke,« je prepričan trener Andrej Urnaut, novi kapetan Matija Pleško pa dodaja: »Lahko dosežemo cilje, ki jih je postavilo vodstvo. Imamo kakovost, višino, drznost, mladost – tudi za ligo prvakov, v kateri gremo lahko stopničko višje od pričakovane.«
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine