Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

ACH Volley že prvak rednega dela, Calcit do pomembnih točk

Odbojkarji ACH Volleyja so v srednjeevropski ligi doma ugnali Union Raiffeisen Waldviertel (3:0), do polnega plena na Slovaškem tudi Kamničani.
Ljubljanski odbojkarji so si že zagotovili prvo mesto. FOTO: Alen Hadžić
Ljubljanski odbojkarji so si že zagotovili prvo mesto. FOTO: Alen Hadžić
STA
26. 1. 2022 | 19:21
26. 1. 2022 | 22:48
6:39

Odbojkarji ACH Volleyja so si po 14. zmagi na 14. tekmi že zagotovili prvo mesto pred zaključnim turnirjem najboljše četverice tekmovanja v srednjeevropski ligi. Ljubljančani sicer še morajo odigrati dve tekmi, a tudi če obe izgubijo, jih najbližji zasledovalci, igralci Merkur Maribora, ne morejo več prehiteti. Waldviertel oranžnim zmajem po pričakovanju niso bili enakovreden tekmec. V uvodnem nizu so domači ekspresno prišli do desetih točk prednosti, povedli s 13:3, tako da je bila edina neznanka v tem delu, kakšna bo razlika. Na koncu so so Avstrijci zbrali le 11 točk, niz je z asom zaključil Jan Pokeršnik.

V drugem nizu so se gosti še držali do izida 11:11, servisi Nikole Gjorgieva so poskrbeli za tri zaporedne točke ljubljanske ekipe, ki je pozneje povedla s 17:12. Trener Mladen Kašić se je takrat prepričal, da mu ne bo treba več igrati z najmočnejšo postavo, iz igre potegnil Alena Šketa, uspešno ga je zamenjal štajerski rojak Matej Kök, ki je ekipi pomagal, da je do konca niza prednost še povišala.

Avstrijci so več kot za točko vodili le v tretjem nizu, ko je na semaforju kazalo 6:9, toda Ljubljančani so nato z odličnimi začetnimi udarci Vuka Todorovića odgovorili s šestimi zaporednimi točkami, nato pa tekmo mirno pripeljali do konca, čeprav je Kašić v igro poslal še nekatere igralce s klopi.

Kamničanom pomembne točke na Slovaškem

Odbojkarji Calcita Volleyja so v 16. kolu v slovaški Myjavi premagali domači Spartak s 3:1 (-17, 20, 26, 23). Kamničani, ki se v srednjeevropski ligi borijo za tretje mesto, ta kot zadnje še vodi na zaključni turnir, si spodrsljajev, kar bi izguba točk na Slovaškem zagotovo bila, ne smejo privoščiti. Zato so k tekmecu v Myjavo odpotovali trdno odločeni, da zmagajo, čeprav z njimi nista odšla slovenski reprezentant Jan Klobučar in finski bloker Tommi Siirilä.

Njuna odsotnost se je poznala, imeli so veliko težav, da so strli Slovake, ki so s tremi zmagami na lestvici le pred dvema ekipama, Gradcem in Bratislavo, a na koncu vendarle osvojili vse tri točke. V prvem nizu so povsem odpovedali in osvojili vsega 17 točk, a se v nadaljevanju zbrali. Drugi niz so osvojili zanesljivo, negotovo in napeto napeto pa je bilo v tretjem in četrtem. V tretjem so vodili s 23:21, a z dvema zaporednima izgubljenima točkama dovolili tekmecu, da jih je ujel. Nato niso izkoristili treh zaključnih žog, četrto pa je vendarle Diko Purič, ki je pred tem z blokom Slovakom tudi preprečil, da bi prišli iz protinapada do možnosti za zmago.

Tudi v četrtem je bilo tesno od začetka do konca, odločilno prednost je Slovencem z blokom spet priboril Purič, ki jih je povedel v vodstvo 24:22, tekmo pa je nekaj trenutkov pozneje končal Danilo Pavlović. Purič je dosegel štiri od 11 asov kamniške ekipe, s 16 točkami pa je bil najučinkovitejši v njihovih vrstah Mitja Gasparini.

Calcitovkam derbi in prvo mesto po rednem delu

Odbojkarice Calcita Volleyja so na tekmi 10. kola srednjeevropske lige doma premagale Vasas Obudo iz Budimpešte s 3:0 (21, 22, 21). Calcitovke ostajajo neporažene v srednjeevropski ligi. V boju, ki je odločal o prvem mestu po rednem delu, so s 3:0 ugnale drugouvrščeni Vasas Obudo, Madžarke nimajo več možnosti, da Kamničanke prehitijo, čeprav morajo Slovenke odigrati še dve tekmi.

Varovanke Gregorja Rozmana so do osme zmage v tem tekmovanju prišle brez večjih težav. Od tekmic so bile boljše vseh odbojkarskih elementih, prav v vseh nizih pa so vodile od začetka do konca, čeprav so se vsi vendarle odločali v končnici. V prvem nizu največ za pet točk, in sicer pri izidu 15:10 in 16:11. Madžarke so se nekajkrat približale, zadnjič na 20:22, toda nato sta razpoloženi Fatumata Sillah z napadom in Lucy Charuk z blokom poskrbeli, da prave drame ni bilo.

Tudi v drugem nizu so gostje Slovenke v glavnem lovile, v končnici so se približale na 21:22, Sillah in Andjelka Radišković pa preobrata nista dovolili. Podoben potek je imel tudi tretji niz, Vasas je po zaostanku s sedmimi točkami izenačil na 20:20, štiri zaporedne točke pa so praktično Kamničankam že zagotovile zmago, ki jo je na koncu le še potrdila Charukova, s 17 točkami druga najbolj učinkovita igralka Calcita, dve točki več je od nje dosegla Sillahova.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine