Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Skomina že odšel domov

Koprskega delivca pravice ni med evropsko četverico, ki bo pripravljena za končnico nogometnega SP v Rusiji.
Damir Skomina je v Rusiji piskal na treh tekmah. Foto Lee Smith/Reuters
Damir Skomina je v Rusiji piskal na treh tekmah. Foto Lee Smith/Reuters
9. 7. 2018 | 15:52
9. 7. 2018 | 16:01
1:48
Fifa je sporočila imena dvanajstih sodnikov, ki bodo pripravljeni za končnico svetovnega prvenstva v nogometu, torej za sojenje do vključno finalne tekme v Moskvi. To so Alireza Faghani (Iran), Malang Diedhiou (Senegal), Mark Geiger (ZDA), Cesar Ramos (Mehika), Andres Cunha (Urugvaj), Nestor Pitana (Argentina), Sandro Ricci (Brazilija), Matthew Conger (Nova Zelandija) in štirje sodniki izpod dežnika Uefe.
 
Med njimi ni najboljšega slovenskega sodnika Damirja Skomine, ki je torej na mundialu vodil tri tekme, zadnjo v osmini finala, ko je Švedska z 1:0 premagala Švico. Koprčan je že prej delil pravico na tekmah skupinskega dela med Kolumbijo in Japonsko ter Anglijo in Belgijo, slednji dvoboj pa je postal znan kot edini na letošnjem mundialu, v katerega sta poslala selektorja "rezervni" enajsterici.
 
Uefo bodo v zadnjih dneh šampionata zastopali Cüneyt Čakir (Turčija), Björn Kuipers (Nizozemska), Milorad Mažić (Srbija) in Gianluca Rocchi (Italija). Fifa je določila tudi imena videosodnikov (VAR), ki bodo možem v črnem na igrišču pomagali iz tehnološke sobe v središču Moskve. Od desetih prihajata dva iz konfederacije zvez Srednje in Severne Amerike ter Karibov, osmerica pa iz Evrope.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine