Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kulinarika

Petkov namig za kosilo: Testenine v smetanovi omaki z lososom

Okusno. Priprava: 2 minuti; čas kuhanja: 10 minut. Dober tek!
Testenine v smetanovi omaki z lososom. FOTO: Krištof Koman
Testenine v smetanovi omaki z lososom. FOTO: Krištof Koman
Mojca Koman
20. 4. 2018 | 14:19
20. 4. 2018 | 18:02
1:31
Sestavine:
  • 400-500 g testenin
  • večji por
  • oljčno olje
  • 500 g fileja svežega lososa brez kosti
  • 4-5 dl sladke smetane
  • sol, poper
  • eko limona
Priprava:
  1. Najprej spečemo lososa v ponvi in pečenega preložimo na krožnik.
  2. V velik lonec nalijemo vodo, v krop stresemo sol in testenine. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano v navodilih na embalaži.
  3. Por narežemo in stresemo v ponev. Dolijemo olje in por na hitro popražimo. Prilijemo smetano, jo začinimo z lupinico limone in počasi kuhamo naprej.
  4. Lososu odstranimo kožo, kosti in ga razkosamo, koščke pa vmešamo v omako.
  5. Kuhane testenine damo v omako, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale testenine, začinimo, premešamo in takoj ponudimo z veliko skledo solate iz endivije, radiča, začinjeno z bučnim oljem.
Naredimo vnaprej: Skuhajte omako, to vsekakor. Testenine pa so najboljše pravkar pripravljene.
Različica: No, za silo bi šlo tudi z vloženim lososom iz pločevinke.

Priporočamo še: Jagodna pita z grškim jogurtom

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine